BIST 9.557
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.490,04

AK Parti'de neler olacak?

21 Mayıs kongresinden sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.Reis'in 2023 yolculuğu treninden çok inecek olan olacak..

AK Parti’de 2019 seçimlerine doğru nasıl bir değişim olacak?

Siyaset şimdi  bu soruya  kilitlendi!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden genel başkan olacağı 21 Mayıs’taki kongrenin ardından hata payı  olmayacak bir şekilde büyük bir değişime imza atacağını söylemek hiç de zor değil…

Çünkü  milletin karşısında tek sorumlu güç o olacak!..

İşi  kolay değil kuşkusuz!...

Kem gözlerin üzerinde olduğunu ’Sen istedin bu sorumlulukları’ denerek en küçük olumsuzlukta faturanın kendisine kesileceğini biliyor…

O nedenle Erdoğan’ın referandum sonuçlarının başta büyükşehirler olmak üzere il il analizlerini yaptırmaya devam ettiğini, bu analizler üzerinden Genel Merkez’den il ve ilçe teşkilatlarına, bakanlardan milletvekillerine kadar karne notu hazırladığını söylemek zor değil!..

Yani 21 Mayıs’tan sonra AK Parti’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

15 yıldır süren “Nasılsa millet ona ona oy veriyor. At bütün yükü Reis’in üzerine seçimi kazan, koltukta yan gel yat” dönemi referandum sonuçlarının ardından bitmiştir!

Çünkü 2019 yerel ve genel seçim sonuçlarının, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023’e geçiş dönemi için son kırılma noktası olacağını  yeni sistem ile ilk kez halkın karşısına çıkılacağını çok iyi hesap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki yıl içerisinde ’Tam sadakat’ ile yepyeni dinamik bir kadro inşa etmeye  çalışacak…

Reis’in bu yönde ilk hedefi 21 Mayıs’taki kongrede başta MKYK olmak üzere çok güçlü bir genel merkez teşkilat yapılanması oluşturmak. Bu yönde partiyi 2019’a taşıyacak olan MKYK’de kimlerin yer alacağı sorusunun çok büyük önem arz ediyor. Çünkü bu yeni MKYK’nin ardından bir kabine değişikliğinin olacağını söyleyelim.

Aldığım bilgiler ışığında şunu belirtebilirim ki MKYK ve parti yönetiminde ciddi bir değişim yaşanacak. Sürpriz yeni genç isimlere de görev verilecek...

Yani 21 Mayıs 2017 kongresi AK Parti’nin 2019/2023 yolculuğunda  yeni bir milat olacak…

Küllerinden yeniden doğuş misali!..

MKYK listesinde büyük değişim yaşanacak…

Bakanlar kurulunda ’SOS’ verenler kenara çekilecek..

Teşkilatlar A’dan Z’ye masaya yatırılıp tam revizyon yapılacak..

Milletvekili kadrosu  büyük ölçüde yenilenecek..

Kamunun önemli kalelerinde köklü değişimler yaşanacak…

İlk kez oy kullanan 18 yaş grubundan yeterli evet desteği alınmadığı için gençlik kollarına yeniden el atılacak.

Valiler yeniden gözden geçirilecek…

Başkanlık sisteminin alt yapısı oluşturulacak..

Adı, unvanı, görevi ne olursa olsun kafalarda soru işareti bırakanlar trenden indirilecek. Yeni heyecan yaratacak, davaya sözde değil özde sadakatle bağlı özellikle genç isimler trene binecek...

Yani Reis partiyi 2023 yolculuğuna hazırlayacak..

O nedenle tıpkı partiyi kurduğu ilk yıllardaki gibi her şeyi masaya yatıracak…

15 yıldır iktidar olmanın rahatlığı içerisinde hareket edenlerin kendi sırtından siyaset yapanlara ’Buraya kadar’ diyerek bütün kadroları ile yükü birlikte sırtlayan bir AK kadro teşkil edecektir.

İşin özü AK Parti’de köklü bir operasyon kapıda!

Çok iyi bir teşkilatçı da olan Reis’in  yepyeni bir kadro için çok iyi  bir istihbarat çalışması yaptığını, yaptırdığını söylemek hiç zor değil…

***

Peki 2019 yolunda  kabine değişikliğinde ne olur?

Çok büyük bir  değişim olacağını beklemek zor gibi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın kaynaklar bugüne kadar hiçbir sorun yaşanmayan kabinede en fazla  5-6 değişiklik olabileceğini dışarıdan yani milletvekili olmayan bazı önemli isimlerden de bakan ataması yapılabileceğini söylüyor.

Örneğin ABD’ye gönderilen heyette bulunan ve Dışişleri Bakanlığı için adı geçen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gibi.

Peki Binali Yıldırım ne yapacak?

Türkiye Cumhuriyetinin son Başbakanı olacak.. Yani 2019’a kadar görevini sürdürecek. Şunu net bir şekilde söylemek gerekir ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisi ile mükemmel bir uyum içerisinde çalışan, en kritik sürecin kabinesi ile sorunsuz geçmesini sağlayan en önemli yol arkadaşı Başbakan Binali Yıldırım’ı hem partide hem de yönetimde ‘vekili’ olarak en güçlü şekilde yanında tutacaktır..

Çünkü  16 Nisan referandumu ile fiili olarak Başbakanlığın  sadece adı kalmıştır..

Yani yeni sisteme geçilecek sürece kadar Reis’in partide de, yönetimde de vekaleti Yıldırım’da olacak. Yıldırım bir bakıma 2019’da geçilecek Başkanlık Sistemi’nde Başkan Yardımcılığı provasını da yapacak dersek yanılmayız..

Yıldırım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olur mu sorusuna gelirsek..

Birçok dünya ülkesinden fazla nüfusu olan, Avrupa’nın gözde şehri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı bu ülkede Başbakanlıktan sonra en önemli mevkidir dersek yanılır mıyız?..

Yıldırım gazetecilerin bu yönde soruları karşısında ne dedi

'Beni kadar düşünüyorsunuz' 

***

2019 yolculuğunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın beyin takımı kimlerden oluşacak?

Net isimler ortada..

Erdoğan’ın devlet işleyişinde en güçlü adamlarından biri  Nurettin CANİKLİ…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partinin kuruluşundan bugüne kadar en güvendiği adamlardan biri olarak dik bir duruş gösteren Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli için Reis’in yanındaki ‘SAKİN GÜÇ ’ yorumu yapılıyor. Hükümetin  icraat olarak ortaya koyduğu birçok yol haritasının işleyişinde  bizzat imzası olan Canikli  hükümette yükü en ağır olan isimlerin başında..

Ekonomiden tutun da SPK’ye, TMSF’ den tutun da çıkarılan KHK’lere ve kamuya kadar üstlenmediği  alnının akı ile çıktığı görev alanı yok gibi.

Tam bir icraat adamı…

Bugüne kadar üstlendiği her görevin altından başarı ile kalkan son derece dikkatli bir şekilde  devlet işleyişinin her yerinde, her adımında bir güç olarak Nurettin Canikli’nin isminin olduğunu söyleyelim...

Hükümetin başarılarının ardındaki ‘Karınca misali’ bir adam olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019-2023 yolculuğunun en kilit isimlerinden biri olmaya devam edeceğini söylemek zor değil. Kabine değişikliğinde şu Gümrük ve Ticaret Bakanı veya Maliye Bakanı olabileceği de konuşuluyor…

***

Terörü ülke gündeminden düşüren adam cesur yürek bir adam Süleyman SOYLU…

9 aydır üstlendiği İçişleri Bakanlığı görevinde terörle mücadelede milletin büyük bir güvenini kazanırken  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hiçbir gün mahcup etmedi.. Terörü ülkenin birinci gündem maddesi olmaktan çıkarmayı başarmak ona nasip oldu.

Az zamanda ülkenin güvenliği ve huzuru için önemli işlere imza attı.

Bakan Soylu milletin gönlünde taht kurarken, Erdoğan’ın da arkasını çok rahatlıkla dönebileceği lider özellikli bir adam olduğunu da gösterdi. Duruşu ve hitap şekli ile Erdoğan’ın onda kendisini görmeye başladığı cesur yürek bir adam Süleyman Soylu…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sadece güvenlik değil teşkilatlar bazında da onunla birlikte sık sık istişareler yaptığı, partinin yerel yönetimlerinin ve teşkilatların şekillenmesinde rol alacağı dile getiriliyor.

Soylu milletin aradığı bakan oymuş dedirtti…

Kabine değişikliğinde yerini koruyacak Reis’in sağ kolu bir  isim…

***

2023 Türkiye’sinin  vizyonel adamı Berat ALBAYRAK

Bir ülkenin bağımsız ve kendi ayakları üzerinde durmasının olmazsa olmazı enerji politikalarına kısa zamanda büyük bir dinamizm getiriren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak önemli çalışmaların altına imza attı.

2023 Türkiye’sinin vizyon adamlarından biri olacağını şimdiden ortaya koyarken  genç neslin en önemli siyasi aktörü olarak  AK Parti’nin geleceğine damga vuracağını da göstermeye başladı.

Çünkü iki hocası da müthiş bir dava adamı..

İki babanın oğlu;

Bir tarafta ünlü yazar, düşünür Sadık Albayrak’ ın oğlu

Diğer tarafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu(damadı)

Yani  Reis’in davasının okulunda  yetişmeye devam eden adam..

Büyürken, eğitim alırken baba Albayrak’ ı, siyasette Reis’i yaşamak  kime nasip olur!

***

Ve Reis’in büyük güven duyduğu hiçbir tereddüt etmeden güven duyduğu iki isim

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş…

AB Bakanı Ömer Çelik…

Açık ve net görülüyor ki Nurettin Canikli, Süleyman Soylu, Berat Albayrak, Numan Kurtulmuş ve Ömer Çelik gibi isimler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019 gibi 2023 yolculuğunun da hiç tartışmasız en önemli siyasi aktörleri olacaktır…

***

Ve unutulmaması gereken bir adam Hasan Doğan…

Uzun yıllardır hiçbir tereddüde mahal vermeden büyük bir sadakat ile Reis’in Özel Kalem Müdürlüğünü yapan Doğan’ın da  Reis'in yanında Başkanlık Sisteminin  işleyişinde kilit isimlerden biri olması hiç sürpriz karşılanmaz.

Çünkü  Hasan Doğan bugün Külliye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında bilgi ve donamı ile Özel Kalem Müdürü olmaktan öte icracı bir bakan gibi çalışan çok özel bir karakter.

Uzun yıllardır Reis’in yanında devletin bütün işleyişinin her noktasını çok iyi bilirken, Erdoğan’ı kendi babası gibi gören en sadık adam...

Hiç kuşkusuz genç yaşta müthiş devlet tecrübesi ve birikimi ile kendini çok yetiştirmiş bir isim olarak o da 2023 Türkiye’sinin en vizyonel adamlarından biri olacaktır..

Kolay değil Reis’in yanında yetişmek…

Hani Necip Fazıl’ın bir sözü var ya;

“Önüne gelenle değil, seninle ölüme gelenle beraber ol”

Bir yazımda belirtmiştim..

İşte Hasan Doğan bu sözde saklı.15 Temmuz akşamı Reis’i bir an olsun yalnız bırakmayan, helikopterde yer olmayınca hiç arkasına bakmadan eşini ve çocuğunu ölümüne Marmaris’te bırakıp yine ölümüne Reis ile İstanbul’a uçan cesur bir adam…

***

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019 için bizzat bürokrasiye kazandırdığı yıldızı parlayan genç isimleri de yeni sistemin parçası haline getirmeyi düşündüğü söyleniyor.

Örnek bir isim;

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum…

Erdoğan ondan hiç vazgeçmedi…

Genç, pırıl pırıl, işin ehli bir isim…

Emlak Konut’ta yıllardır hiçbir tartışmaya mahal vermeden ortaya koyduğu çalışmalar ile büyük işlerin altına imza atan Kurum, Reis’in en gözde isimlerinden biri olmayı başardı.

Yoksa o koltukta uzun yıllar oturabilir miydi?

Reis’in adeta Çevre ve Şehirciliğin altyapısı olarak bir okul gibi Emlak Konut’ta yetiştirdiği Murat Kurum, 2023 Türkiye’sinin yetişmiş en vizyonel adamlarından biri olarak karşımıza çıkacaktır. O nedenle Kurum, 2023 Türkiye’sinin yol haritasında Çevre ve Şehircilik Bakanı olursa da kimse şaşırmasın derim!

***

Peki teşkilatlarda ve yerel yönetimlerde neler olacak?

A’dan Z’ye çok şey değişecek!..

Reis cephesinde referandum sonucunun teşkilatlar, belediye başkanları, milletvekilleri hatta bakanlar bazında bazı gerçekleri net bir şekilde ortaya koyduğu düşünülüyor.

Kongre sonrasında başta büyükşehirlerin önemli bir bölümü olmak üzere büyük bir değişime hazırlık yapılmaya başlanacak.

Ve 21 Mayıs’taki kongreden sonra 2019 adayları ve teşkilatları için acilen yola çıkılacaktır. Hem yerel yönetimlerde hem de teşkilatlarda isimleri belli olan FETÖ temizliği de bu süreçte sessiz bir şekilde yapılacaktır.

Olması gereken de bu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan herkesin karne notunu hazırlıyor. Dağıtımı ne zaman yapılır!

Bilmem!..

***

İşin özü şu;

Aldığı her nefes Türkiye…

Attığı her adım vatan sevdası…

Ülkesi için bir yol eri…

Halkı ölümüne arkasında…

Halen 18’lik delikanlı gibi meydanlarda…

15 yıldır partisi tek başına omuzlarında…

Bir adam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan…

Şimdi kişisel ihtiraslara kapılmayacak, kişisel ikballere bakmayacak kendisine sadakat ile omuz vererek çalışacak kadrolarla 2023 yolculuğuna çıkmak istiyor…

21 Mayıs’ın şifresi işte bu!