BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,72
ALTIN 2.435,62
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de istifa yağmuru

Milletvekili aday adayı olacak il başkanlarına tanınan sürenin bugün sona eriyor.

Abone ol

AK Parti'de milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yöneticilerinin istifası için tanınan süre bitiyor. Anketlerde birinci parti olarak görülen AK Parti'de istifa yağmuru bekleniyor.

AK Parti Haziran ayında yapılması beklenen genel seçimlerde aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının istifası için 15 Ocak'a kadar süre vermişti. Kesin sayı gün bitiminde belli olacak ancak AK Parti yetkililerinin verdiği bilgiye göre il başkanlarından 40'ının milletvekili olmak için istifa etmesi bekleniyor.

ÜÇ BÜYÜK İLDE DURUM

Gözler Ak Parti İstanbul, İzmir ve Ankara İl başkanlarının istifa edip etmeyeceğinde. Hakkı Kurban'ın haberine göre aday olacağı öne sürülen İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ve geçtiğimiz günlerde atanan İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Atay'ın görevlerinde kaldıkları ve milletvekili aday adaylığı için istifa etmeyecekleri konuşuluyor. 

7 İL BAŞKANINDAN İSTİFA

İstifaları kesinleşen il başkanlarının isimleri şunlar:

AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, Eskişehir İl Başkanı Salih Koca, Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Siirt İl Başkanı Bayram Kızılay, Nevşehir İl Başkanı Ersan Erkut, Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Düşünür, Kırşehir İl Başkanı Muzaffer Düşünür.

CHP'DE 43 KİŞİ İSTİFA ETTİ

CHP'de miletvekili olmak isteyen il başkanları için tanınan süre 10 Ocak'ta bitmiş ve aralarında İstanbul ve İzmir il başkanlarının da bulunduğu 43 il başkanı adaylık için istifa etmişti. MHP'deki istifa sayısı ise 23'te kaldı.