BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,54
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan ve Günay'ın bu pozu CHP'yi çıldırtır

Başbakan Erdoğan ile Kültür Bakanı Ertuğrul Günay heykel kriz sonrası sıcak görüntüler sergiledi

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Kars'taki heykele ucube diyen Başbakan Erdoğan ile 'ucubeyi çevredeki yapılar için söyledi' diyen Kültür ve Turizm Bakanı Günay bir araya geldi. Günay'ın Erdoğan'ı yakın durduğu görülürken protokolden objektiflere sıcak görüntüler takıldı.

Günay, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun istifa çağrısına sert cevap verdi. Günay CHP lideri hakkında "Aç tavuk, kendisini buğday ambarında sanır" ifadelerini kullandı.



Bilindiği gibi Erdoğan daha sonra ucubeyi heykel için söylediğini yinelemişti. Zor durumda kalan Bakan Günay, "Yarın Başbakan'ın programında yanında olacağım. Konuşulacak ne varsa konuşulur'' diye konuşmuştu.

AK Parti'de 'yalnız' kaldığı yorumları yapılan Kültür Bakanı bugün ilk kez Başbakan'la yan yana geldi. 37 tesisin toplu açılış törenini yapmak üzere Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne giden Başbakan Erdoğan'ın yanında Ertuğrul Günay da vardı.

'Dönek solcu' ve istifa çağrısı yapılmıştı
'Ucube' polemiğinde CHP'lilerin hedefinde Erdoğan'rdan ziyade Günay vardı. CHP'li Muharrem İnce, Günay için 'dönek solcu' yakıştırmasını yapmıştı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ise Günay'ın gözden çıkarıldığını öne sürerek "Kültür Bakanı gerçekten kültürlü biriyse, Başbakan'ın, Bülent Arınç'ın ne dediğini biz de biliyoruz herhalde o da biliyordur. Bunun gereğini yapması lazım" demişti.

Havalanından törenin yapılacağı alana kadar Ak Parti otobüsünde Başbakan'ın yanında gözüken Bakan Günay, tören sırasında protokolde de Başbakan'a yakın oturdu.

GÜNAY: KRİZ YOK

Günay, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine ''Arkadaşlar herhangi bir kriz elbette yok. Bir daha söylüyorum. Elbette bir kriz söz konusu değil. Böyle bir şey yok. Bu konuda gerekli açıklamayı zaten dün akşam yapmıştım'' şeklinde yanıt verdi.

KILIÇDAROĞLUNA'NA FENA ÇATTI

Günay, istifa etmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu için "CHP Lideri önce şimdiye kadar kendisinin düzeltmek zordunda kaldığı bir dolu meselenin hesabını versin sonra ben onu ciddiye alayım" dedi.

Günay, istifa edip etmeyeceğine ilişkin soru üzerine "Aç tavuk, kendisini buğday ambarında sanır diye bir söz vardır bilir misiniz? Başkalarının öyle niyetleri var ama biz kimsenin niyetiyle değil, Başbakanımızın dediği gibi milletin doğrultusunda hareket ediyoruz" diye konuştu.

ERDOĞAN KONUŞMASINDA NELER DEDİ? TARTIŞMALARLA İLGİLİ SON OLARAK NE DEDİ? AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Başbakan Erdoğan, bir dizi açılış ve ziyaretlere katılmak üzere geldiği Muğla'nın Fethiye ilçesinde CHP'ye yüklendi.

BUNLARIN DERDİ SANAT DEĞİL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şahsımı ve iktidarımı sanat düşmanı olarak göstermek isteyenlerin bu ülkede sanat adına ne yaptıklarına dikkat edin. Bunların derdi sanat değil ya, bu eserleri kimler yapıyor, dertleri bu'' dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN HABERİ YOK

Hükümete geniş yetkiler tanıyan RTÜK yasasını gündeme getiren CHP'ye çatan Erdoğan söz konusu maddenin SHP döneminde çıkarıldığını hatırlattı:

" CHP Genel Başkanı çıkıyor, RTÜK Yasasındaki bir maddeden dolayı ölçüsüz biçimde, nezaketsiz biçimde hükümeti eleştiriyor. Ne diyor biliyor musunuz? 'Padişah mısın, bu yetkiyi nereden alıyorsun'. Halbuki her zaman bu fakirin söylediği 'Biz efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik'. Ben hizmetkarım, milletimin hizmetkarıyım. O yasa 1994 yılında, CHP'nin adı SHP iken ve iktidardayken çıkarılmıştır ama bundan Kılıçdaroğlu'nun haberi yok. Maddenin asıl mimarı kendi partisi ama bunu bilmiyor.''

KAĞITTEPE ÖRNEĞİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:

''Kağıthane'nin adını unutup, Kağıttepe derseniz böyle olur. Yani 'ben kağıthane ilçesinde oy kullanacağım' diyemiyor. Ya adresi şaşırıyor 'Kağıttepe ilçesinde' diyor. İstanbul'da böyle bir ilçe yok. Üstelik de buradan belediye başkan adayı oldunuz, nasıl oluyor bu iş'' dedi.


SONRA DA ŞERİAT DİYORLAR

Alkollü içeceklerle ilgili tartışmaya da değinen Erdoğan, "AB'de ne varsa burada da o var. Oralarda 21 yaşın altındaki bir gence alkollü içki satmak yasak, burada da bunu uyguluyoruz. Öyle genel yasak diye bir şey yok. Sigara içen aktif, içmeyen pasiftir. Pasif içici daha çok zehirleniyor. Biz anayasal hakkımızı kullanıyoruz. Bunlar rahatsız oluyor, sonra da şeriat diyorlar. İnsaf, ağzı olan konuşuyor." dedi.

AÇILAN TESİSLER

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce genel bütçeden Datça'da Kızlan İlköğretim Okulu 8 derslikli ek bina, Dalaman'da Kapıkarkın Köyü İlköğretim Okulu 10 derslikli ek bina, Muğla'da 24 derslikli İMKB İlköğretim Okulu, 12 derslikli Mesleki Eğitim Merkezi, 24 derslikli Anadolu Öğretmen Lisesi, pansiyon, spor salonu, 16 derslikli 75. Yıl Fen Lisesi, pansiyon, spor salonu, yemekhane, Bayır İlköğretim Okulu 10 derslikli ek bina, Akçaova İlköğretim Okulu 5 derslikli ek bina, 12 derslikli Otelcilik ve Turizm Lisesi ve uygulama oteli, Kavaklıdere'de öğrenci pansiyonu, Köyceğiz'de Yangı İlköğretim Okulu 10 derslikli ek bina, Fethiye'de Ortaköy İlköğretim Okulu 10 derslikli ek bina, Milas'ta 10 derslik Ören İlköğretim Okulu, hayırseverle birlikte yapılanlar ise Fethiye'de 10 derslikli Eldirek İlköğretim Okulu, 10 derslikli Döğer İlköğretim Okulu ve Milas'ta 24 derslik Anadolu Öğretmen Lisesi, Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce Marmaris'te Ege, Akdeniz ve Doğu Karadeniz bölgeleri için altı adet C bant doppler meteoroloji radarı ve tesisi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce Ortaca'da Sarıgerme Atık Su Arıtma Tesisi, İl Özel İdaresi tarafından KÖYDES bütçesinden Muğla'daki içme suyu şebekeleri ve köy yolları, 841 km. köy yolları asfaltı, 32 içme suyu projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan aktarılan ödeneklerle tamamlanan 10 proje, Millî Savunma Bakanlığı tarafından Milas'ta Güllük Sahil Güvenlik Karakolu ve İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binası, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Muğla'da 40 kişi kapasiteli Suat Dereli Huzurevi ek binası, Fethiye'de 15 kişi kapasiteli bakım ve sosyal rehabilitasyon merkezi, Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından Fethiye'de lojman, hizmet binası ve deposu, Eşen Tarım Kredi Kooperatifi lojman, hizmet binası ve deposu, Özel Çevre Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından Fethiye'de Göcek Atık Su Arıtma Tesisi UV Dezenfeksiyon Ünitesi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Kavaklıdere'de 116 konut ve bir ticaret merkezi, İl Sağlık Müdürlüğü'nce Kavaklıdere'de Entegre Hastanesi ek binası, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Muğla'da Yılanlı Sarnıçtepe Yangın Kulesi, 280 km.'lik orman yolu ve Marmaris'te Altınsivri Yangın Kulesi.