BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

AK Partide istifa şoku

AK Parti Aksaray Merkez İlçe Başkanı Sinan Özkan, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Abone ol

AK Parti Aksaray Merkez İlçe Başkanı Sinan Özkan, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Sinön Özkan, partisinin il başkanlığında, AK Parti Aksaray 3. Olağan İl Kongresi'nde il başkanlığına aday olan Aydın Coşgun ile düzenlediği basın toplantısında, kongrede Coşkun'un adaylığının kabul edilmemesi nedeniyle istifa ettiğini söyledi.

2006 yılı şubat ayında yapılan AK Parti Aksaray 2. Olağan İl Kongresi'nde Aksaray Merkez İlçe Başkanlığı görevine geldiğini belirten Özkan, ''2008 yılında yapılan kongrede tekrar teşkilatın desteğiyle görevime devam ettim. Görev yaptığım sürede elimden gelen tüm gayreti gösterdim. Hiçbir zaman protokolde yer kapmaya çalışan ama şehrin problemlerine sırt dönen bir siyasi anlayış gütmedim'' dedi.

En son yapılan AK Parti Aksaray 3. Olağan İl Kongresi'nde Aydın Coşgun'u desteklediğini belirten Özkan, şunları kaydetti:

''Coşgun'un adaylık başvurusu kabul edilmedi. Bu bir hukuk faciasıdır. Biz aday değiştirmeyi ilgili yerlere teklif ettiğimizde, kim aday olursa olsun mutlaka bir bahaneyle engelleneceği cevabını aldık. Biz bunun üzerine onurlu ve dik bir duruş sergileyerek, kongreye Aydın Coşgun ile girdik. Biz bu yarışa çıktığımızda ayağımıza taşlar bağladılar. Buna rağmen o yarışa çıktık. Buradan herkesin alması gereken bir ders ve ibret olduğunu düşünüyorum.''

Özkan, ''şehirdeki gerilimi düşürmek'' için görevinden istifa ettiğini kaydetti.

AK Parti Aksaray 3. Olağan İl Kongresi'nde, Aydın Coşgun'un adaylığının divan tarafından reddedilmesinin ardından çıkan tartışmanın büyümesi üzerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi salona girerek olaylara müdahale etmiş, tartışmaya müdahale eden kimi güvenlik görevlileri hafif biçimde yaralanmışlardı. Kongre sonucunda Latif Ağır yeniden başkanlığa seçilmişti.