BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan Iraka sürpriz davet

Ankara'nın bir numaralı gündem maddesi olan Kürt sorunu konusunda flaş bir gelişme yaşandı: Talabani, CHP Lideri Deniz Baykal’ı Irak’a davet etti.

Abone ol

Ankara'nın bir numaralı gündem maddesi olan Kürt sorunu konusunda flaş bir gelişme yaşandı: Talabani, CHP Lideri Deniz Baykal’ı Irak’a davet etti.

Türkiye, Kürt sorununun çözümü konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bahsettiği “tarihi fırsatın” ne olduğunu tartışırken, Ankara’da, CHP Genel Merkezi’nde çok önemli bir gelişme yaşandı.

Irak’ın Kürt kökenli Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği Partisi’nin lideri Celal Talabani, CHP Lideri Deniz Baykal’ı Irak’a davet etti.
Davet, Talabani’nin Ankara’daki temsilcisi Behruz Galali tarafından iletildi.

CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’i ziyaret eden Galali, Talabani’nin partisinin “CHP ile ilişkilerini geliştirmek istediğini” bildirdi.

Görüşmeyi doğrulayan Öymen de, “Parti politikalarımızı yakından izliyorlar. Görüşmede, bu politikalara önem verdiklerini söylediler” diye konuştu.

Talabani’nin, Galali aracılığıyla Baykal’ı Irak’a davet ettiğini kaydeden Öymen, ayrıca Talabani’nin partisinden bir heyetin yakın zamanda Ankara’ya gelerek, CHP ile görüşmelerde bulunacağını da açıkladı.

KYB heyetin programı ve ziyaret tarihi üzerinde çalışılmakta olduğunu söyleyen Öymen, “Galali ile görüşmede, Sayın Baykal’ın yaptığı son konuşmalar üzerinde durduk. CHP’nin Irak konusuna yaklışımını çok yakından izlediklerini söyledi” dedi.