BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

O hastalar zehirlenmiş olabilir

Hastane yangınındaki ölümlerle ilgili incelemeler sürüyor. Yapılan ilk incelemelere göre yoğun bakımdaki o hastaları duman öldürmüş olabilir!

Abone ol

İncelemelerinin ardından hastane önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yrd. Doç. Dr. Saadet Alkış, hastaneyi, yetkilileriyle birlikte detaylı bir şekilde incelediklerini söyledi.

Hastanedeki güvenlik kamerasından çekilen görüntüleri de izleyeceklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Alkış, “Herkesin bir takım rivayetler uydurduğu Yoğun Bakım Ünitesi'ni yerinde inceledik. Yoğun Bakım'ın üst katta bulunması nedeniyle ölümler zehirlenmeden dolayı olabilir” dedi.

İncelemek için numuneler de aldıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Saadet Alkış, bunları detaylı inceleyeceklerini söyledi. Verilen rapor doğrultusunda savcının daha net bilgilendirmede bulunacağını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Alkış, yapılan açıklamalarla, yanlış bilgilendirmenin önüne geçileceğini kaydetti. Durumu oda başkanlarının ‘skandal’ olarak göstermesiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Yrd. Doç. Dr. Alkış, “Ben öğretim üyesiyim. Akademisyenim. Bilgi ve bilgiler doğrultusunda meydana gelmiş olayları aydınlatmaya çalışıyoruz. Bu odaların kendi görüşleri ama açıklamaların arasında bir cümle yakaladım. ‘Bilirkişiler bizi bağlamaz’ gibi bir söz edildi. Kim etti bilmiyorum.
Antalya'dan geliyorum. Bakın kaç kişi çalışıyor. Bu işi yıllardır arkadaşlarımız ile birlikte Türkiye'deki bütün büyük yangınların bilirkişiliğini yapmaktayız. Burada hizmetliden en yüksek çalışanına kendini zan altında hissediyor. Çok incitici bilgiler gördüm” diye konuştu.

Bugün İstanbul Cerrahpaşa Hastanesi'nin çatısında bir yangın yaşandığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Alkış, yangının her yerde çıkabileceğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Alkış, “Yangın bilgilerim ve karşılaştığım deneyimler sonucunda bundan sonra burada bu elektrik şaftlarının çok iyi izole edilmesi, bunların olası dumanların taşınmaması gerekiyor. Bunu sadece bu hastane için değil, hastane yöneten herkese öneriyorum. Okul sahipleri, her işyeri bu tehlike ile karşı karşıya” dedi.