BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,49
HABER /  GÜNCEL

AK Parti temsilcisini şoke eden üst araması

AK Parti Brüksel Temsilciliği Başkan Yardımcısı Bilgin, Strasbourg Havalimanı'nda güvenlik görevlileri ile Fransız polisinin çirkin muamelesine maruz kaldı.

Abone ol

Avrupa Parlamentosu'nda Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle UNISONS derneğinin düzenlediği programa katılmak için Brüksel’den Strasbourg’a uçakla giden AK Parti Brüksel Temsilciliği Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin, havalimanında güvenlik görevlileri ile Fransız polisince inançlarına aykırı şekilde hareket etmeye zorlandı.

Güvenlik kontrolü sırasında, görevli kadın tarafından ceketini de çıkarması konusunda uyarılan Bilgin, ceketinin altındaki giysinin kolsuz olduğunu belirterek, çıkartmak istememesi üzerine, güvenlik görevlisi kadın tarafından kenara çekilerek bir süre bekletildi. Daha sonra gelen erkek polis de yüksek sesle Bilgin'den ceketini çıkarmasını istedi. Bilgin, üzerini ancak kabinde çıkarabileceğini, herkesin ortasında Müslüman bir kadın olarak ceketini çıkaramayacağını söyledi.

Asiye Bilgin'in "Yaptığınız din özgürlüğüne ve insan haklarına aykırı" itirazlarına rağmen bir polis memurunun daha yüksek sesle bağırarak "Burası Strasbourg ve burada kabin yok, çıkaracaksınız" diyerek zorlaması üzerine Bilgin, ceketini ancak uygun bir yerde çıkarabileceği konusunda ısrar etti. Bilgin, bu teklifine de olumlu yanıt alamayınca ceketini çıkararak kontrol noktasında geçmek zorunda kaldı.

Olaya ilişkin değerlendirmede bulunan Asiye Bilgin, yaşananların birçok parlamenterin gözünün önünde cereyan ettiğini ancak kimsenin müdahalede bulunmamasının üzüntü verici olduğunu kaydetti.

BÖYLE AŞAĞILANMADIM 

"31 yıldır Avrupa’da yaşıyorum, birçok çeşit ayrımcılığa maruz kalmama rağmen bu denli aşağılanmadım" diyen Bilgin, Strasbourg Havalimanı'na kabin yapılması için olayı yargıya taşıyacağını söyledi.

Bilgin, "Tüm Müslüman kadınlar, özellikle başörtülü kadınlar tüm evrensel değerlere aykırı olarak, insanlık dışı muamele görebiliyor. Ve bu muamele Türkiye’ye sözde insanlık ve özgürlük dersi vermeye kalkanların gözü önünde oluyor. Avrupa’da korkunç bir değerler yozlaşması mevcut. Avrupalı Müslümanlar, Avrupa’da ikinci sınıf muamelesi görmekteler. ABD’de siyahilerin uğradığı muameleyi Avrupa’da Müslümanlar yaşamakta" dedi.