BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,15
ALTIN 2.325,29
HABER /  EKONOMİ

Başbakanlık'tan Merkez Bankası açıklaması!

Başbakanlık tarafından yapılan açıklama gündemdeki Merkez Bankası ve Dolar kuru hakkındaki tartışmalara yanıt verildi.

Abone ol

Ekonomi değerlendirme toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası Başbakanlık'tan açıklama yapıldı.

Ekonomi değerlendirme toplantısına Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Numan Kurtulmuş, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Gümrük Bakanı Nurettin Canikli, Sanayi Bakanı Fikret Işık ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, merkez bankası Başkanı Erdem Başçı ve ilgili ekonomi bürokratları katıldı.

Açıklamada "Merkez Bankamız, yasasında belirlenen çerçevede araç bağımsızlığına sahiptir. Merkez Bankamız 2002 yılından beri, başta 2009 yılındaki küresel kriz olmak üzere, birçok kez bu tip uluslararası dalgalanmalara karşı aldığı tedbirlerle başarılı sınavlar vermiş ve kapasitesini uluslararası piyasalarda kanıtlamıştır." denildi.

Toplantı sonrası Başbakanlık'tan yapılan açıklamada şöyle denildi:

On iki yılı aşkın bir süredir hükümetlerimizle Merkez Bankamız arasında yakın bir iletişim ve istişare mevcut olmuştur. Bugün de Merkez Bankamız para politikaları hedefi doğrultusunda gereken zamanda gereken tedbirleri almaktadır.

Avrupa Merkez Bankasının hızlı bir parasal genişleme kararı alması, ABD dolarının değer kazanmasına neden olmuş ve bu durum tüm gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de finansal piyasalarda dalgalanmalara neden olmuştur. Bu süreçte, Türk lirasının değer kaybı diğer gelişmekte olan ülkelere göre bir miktar daha fazla olmuştur.