BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

AK Parti Saadet HDP ve yeniden Saadet Partisi kim bu Servet Cemiloğlu

MARDİN’in Ömerli İlçesinde AK Parti ve Saadet Partililer arasındaki arbedeyle gündeme gelen Saadet Partisi Ömerli Belediye Başkan adayı Servet Cemiloğlu, merak konusu oldu.

Abone ol

Mardin’in Ömerli İlçesinde önceki gün aralarında AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu ve partililerin bir kahvehaneye yaptığı ziyaret sırasında yaşanan arbedenin ayrıntıları ortaya çıktı.

ARBEDE YAŞANDI
AK Parti'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmed Vejdi Kahraman için oy isteyen Orhan Miroğlu ve beraberindekiler ile kahvehanede bulunan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Servet Cemiloğlu arasında sözlü tartışma yaşanmıştı.

ÖNCE RABİA SONRA ZAFER İŞARETİ ŞİMDİ DE MİLLİ GÖRÜŞ
Önceki gün yaşanan olaylar dikkatleri SP’nin Ömerli Belediye Başkan adayı Cemiloğlu’na çevirdi. Cemiloğlu, bir yandan Rabia işareti, bir yandan milli görüşün işaretini bir yandan da HDP’nin sözde zafer işretlerin yapan belki de tek isim oldu.


AK PARTİ'DE BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMIŞ
Ömerli ilçesinde, 2004-2009 döneminde AK Parti'den belediye başkanlığı yapan Cemiloğlu, 2014 yerel seçiminde SP'den aday olmuş ve  yüzde 28.34 oy oranı ile 2 bin 23 oy alarak, seçimi üçüncü sırada tamamlamıştı.  

HDP'YE GEÇTİ
Cemiloğlu 2015 nisan ayında Saadet Partisi'nden istifa ederek törenle HDP'ye katıldı. Düzenlenen törende konuşan Cemiloğlu, "Ben ve taraftarlarımla halkı kucaklamak üzere HDP katılıyorum. Ömerli'ye hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. Cemiloğlu, eski HDP’li vekillerle yapılan eylemlerde de boy gösterdi.

SAADET PARTİSİ'NDEN ADAY OLDU
Cemiloğlu, son olarak 31 mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nden Ömerli Belediye Başkan adayı oldu.

SERVET CEMİLOĞLU KİMDİR?
Servet Cemiloğlu 1 Temmuz 1961 yılında doğdu. 1980 yılında İzmir Namık Kemal Lisesi'nden, 2011 yılında ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü'nden mezun oldu. Mardin'de yaşayan Cemiloğlu Arapça ve Kürt dili bilmektedir. Evlidir.

Servet Cemiloğlu, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi'nden Mardin Ömerli Belediye Başkan Adayı oldu.

AK PARTİ MARDİN İL SKM’DEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

AK Parti Mardin İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı,
08.02.2019 tarihinde Ömerli İlçesi’nde gerçekleştirilen seçim çalışmaları
esnasında heyetle alakalı çıkan iddialara karşı bazı
açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama

"Tüm kamuoyunun bildiği üzere 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçim çalışmalarına Mardin Büyükşehir olmak üzere tüm ilçelerimizde günler öncesinden başladık. Bu kapsamda kazanacağımıza kesin gözle baktığımız Ömerli İlçesi’nde de çalışmalarımızı devam ettirdik. İlçemizde çalışmalara mukabil olarak girilen bir kıraathanede tesadüf eseri orada bulunan başka bir partinin belediye başkan adayı ile AK Partimizin adayı arasında yerel nedenlerden kaynaklı kısa süreli sözlü bir tartışma cereyan etti. Fakat tartışma büyümden son buldu. Bizde heyet olarak çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ettik.

Bazı yerel medyada çıkan asılsız iddialara istinaden, Genel Merkez MKYK Üyesi aynı zamanda Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Sayın Orhan Miroğlu’nun, programda bulunan Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mehmet Vejdi Kahraman’ın, Milletvekillerimiz ve İl Başkanımızın bizzat kendilerine karşı ne sözlü nede farklı tartışmalara neden olabilecek herhangi bir husus yaşanmamıştır.

AK Parti katılmış olduğu tüm seçimlerde çalışmalarını samimiyetle, tevazuyla ve kim olursa olsun tüm milletimize saygıyı esas alarak sürdürmüştür. AK Parti gücünü ve samimiyetini daima millete hizmetten yana kullanmıştır. İnşallah 31 Mart yerel seçim çalışmalarımızı bu minvallerde sürdürerek 1 Nisan sabahı zaferi hep birlikte idrak edeceğiz.