BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

AK Parti oyları niçin erimedi?

17 Aralık operasyonunun ardından AK Parti oyları neden erimedi? Seçmen, tercihini neden değiştirmiyor?

Abone ol

Yazar Atilla Yayla'ya göre, halkın epeyce geniş bir kesimi iddiaların bir bölümünü asılsız buldu, en azından abartıldığı kanaatine vardı.

Medyanın bir bölümünde AK Parti'yi yolsuzlukla özdeşleştiren haberlere rağmen iktidar gücünü nasıl koruyor? 17 Aralık operasyonu sahiden de darbe girişimi mi? Halk gelişmeleri hasıl okuyor? 

HALK OLAYIN BÜTÜNÜNE BAKIYOR

Merak ediyen soruya Yeni Şafak si yazarı , bugünkü köşesinde böyle cevap verdi:

"Partinin seçmenleri bunlardan niçin tercihini değiştirecek ölçüde etkilenmiyor? Daha önceki bir yazımda peş peşe gelen ve özensiz dosyalar üzerinden siyasî amaçlarla yürütüldüğü izlenimini veren yolsuzluk operasyon ve soruşturmalarının ciddî inandırıcılık sorunu yaratabileceğini vurgulamıştım. Seçmen eğilimi araştırmalarının verileri beni doğruluyor. Gözlemleyebildiğim kadarıyla, halkın epeyce geniş bir kesimi iddiaların bir bölümünün asılsız olduğu, en azından abartıldığı kanaatine vardı.

Sadece keskin Ak Parti karşıtı medyayı okumakla yetinmeyip hükümete yakın medyayı da takip ederek bilgileri ve haberleri karşılaştıranlar bazı iddiaların iddia olmanın ötesine geçecek potansiyele sahip olmadığı kanaatine ulaşabiliyor. İddialarda gerçeklik emareleri olduğu durumlarda da yolsuzluk konusu öncelikli mesele olmaktan çıkabiliyor. Milyonlarca insan yolsuzluk iddialarının gerçek olması ihtimalinden rahatsızlık duyuyor ama genel değerlendirmesini sadece onlar üzerinden yapmıyor; bütüne de bakıyor. Meselâ, yolsuzluk operasyonlarıyla MİT tırlarına karşı operasyonları yan yana koyunca tır operasyonlarının sürrealistliği onların nazarında yolsuzluk dosyalarının realistliğine darbe indiriyor.

Kanaatimce, işte bunlar ve benzer sebepler yüzünden, tüm hengâmeye rağmen, Ak Parti seçmeni partisini terk etmiyor."