BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

İsmet Berkan'dan Kabataş açıklaması

Kabataş'taki taciz iddialarının doğru olduğunu ve görüntüleri izlediğini söyleyen İsmet Berkan, ortaya çıkan yeni görüntüler sonrası açıklama yaptı.

Abone ol

Kabataş'ta yaşandığı iddia edilen taciz ve saldırı olayının yalan çıkması üzerine gözlerin çevrildiği gazetecilerden olan İsmet Berkan, kısa bir açıklama yaparak "kusurlu" olduğunu kabul etti.

KUSURUMU İTİRAF EDİYORUM

Berkan taciz iddialarının gündeme geldiği Gezi eylemleri döneminde iddiaların doğru olduğunu ve görüntüleri izlediğin, ve ortada savunulamayacak bir saldırı olduğunu söylemişti.

İddiaların gerçek dışı çıkmasıyla ofsaytta kalan Berkan sosyal medyada çok sert eleştirilere hedef oldu. Berkan Hürriyet gazetesindeki köşesinde konya dair kısa bir açıklama yaparken "kusurumu itiraf ediyorum: Bundan yedi ay önce kendimden o kadar da emin konuşmamalıydım" dedi.

İşte Berkan'ın kısa açıklaması:

Hepi topu iki tane tweet attım. Bu konuda ne yazı yazdım ne başka bir şey.
Evet, bu Kabataş’taki taciz vakasından söz ediyorum.
Konuyu genişleterek benden daha büyük kusur içinde olduğunu düşündüğüm kişileri suçlamaya, bana yönelik sosyal medyada bitmeyen linç kampanyasıyla kendimi sanki bu işin mağduru gibi göstermeye veya devasa komplo teorileriyle ortalığı bulandırmaya hiç kalkışmadan kusurumu itiraf ediyorum:
Bundan yedi ay önce kendimden o kadar da emin konuşmamalıydım, daha da önemlisi herhangi bir tarafında yer almadığım bir siyasi propaganda savaşının istemeden ortasında kalmamalıydım.