BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.464,06
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti o maddeyi değiştiriyor

AK Parti Grup Başkanvekilleri, mevcut iç tüzükteki 'Bayanlar tayyör giyer' hükmü ''Kadınlar tayyör ya da ceket ve pantolon giyerler'' şeklinde değişmesi için partilere teklif sundu

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekilleri, mevcut iç tüzükteki 'Bayanlar tayyör giyer' hükmü ''Kadınlar tayyör ya da ceket ve pantolon giyerler'' şeklinde değişmesi için partilere teklif sundu.

TBMM'de kadınlara uygulanan pantolon yasağının kalkamasına yönelik bir düzenleme yapılıyor. AK Parti Grup Başkanvekillerinin hazırladığı teklif bu sabah saatlerinde MHP ve CHP'ye sunuldu. MHP'den Oktay Vural ve Yusuf Halaçoğlu'nun imza attığı düzenleme için CHP'nin de imza atması bekleniyor.

Pantolon meselesi son olarak CHP Milletvekili Şafak Pavey'in Türban ile ilgili meclis'te yaptığı gündem dışı konuşmada gündeme gelmiş ve değişiklik yapılması için adım atılmıştı.

Mevcut iç tüzüğe göre kadınların tayyör giymesi gerekiyordu, ancak iç tüzükte şöyle bir değişiklik yapılıyor.

"BAYANLAR" GİTTİ, "KADINLAR" GELDİ

İç tüzüğün 56. maddesinin 2. fırkasının son cümlesi "Kadınlar tayyör ya da ceket ve pantolon giyerler" şeklinde düzenlendi.

Daha önceki maddede "Bayanlar" yazıyordu. Yeni maddede ise "Kadınlar" yazması dikkat çekti. Bu düzenleme Anayasa Komisyonu'nda ele alınacak.

7 KASIM'DA GÖRÜŞÜLECEK

AK Parti, MHP ve BDP ortak imzasıyla verilen ve İçtüzük’te değişiklik öngören pantolon teklifine göre, Genel Kurul’da kadınlar tayyör ya da ceket ve pantolon giyecek. Teklifin Meclis Anayasa Komisyonu’nda en erken 7 Kasım Perşembe günü görüşülmesi bekleniyor