BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 35,00
ALTIN 2.429,19
HABER /  DÜNYA

Bir Canan Karatay vakası daha

İstanbul’da dolandırılan ünlü Kardiyolog Prof. Dr. Canan Karatay gibi Samsun’da da bir kadın kendisini telefonla arayıp polis ve savcı olara...

Abone ol

İstanbul’da dolandırılan ünlü Kardiyolog Prof. Dr. Canan Karatay gibi Samsun’da da bir kadın kendisini telefonla arayıp polis ve savcı olarak tanıtan bir kişinin verdiği hesap numaralarına yaklaşık 15 bin lira para havale yaparak dolandırıldı.
Ünlü Kardiyolog Canan Karatay’ın kendisini telefonla arayarak savcı ve polis olarak tanıtan kişilere inanarak İstanbul Kadıköy’de bir parka 50 bin dolar ile 10 bin lira para bırakarak dolandırılmıştı. Canan Karatay’ın dolandırılması Türkiye’de büyük yankı uyandırırken, gözler telefon dolandırıcılarına çevrilmişti. Ancak, bugün Samsun polisi Hülya T. adlı bayanın bugün saat 16.00 sıralarında yine aynı yöntemle dolandırıldığını tespit etti. Hülya T. para havale yaptığı banka tespit edildi ve ayın bankanın bütün şubelerine resmi ve sivil polisler sevk edilerek Hülya T.’nin dolandırıldığı ve para havale yapılmasının durdurulması istendi. İlkadım İlçesi Kale Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’ndaki söz konusu bankanın şubesine gelen polis, Hülya T.’nin az önce 3 bin 200 lira parayı İstanbul Beykoz’daki Soner G.’ye ait hesaba havale yapıldığını tespit etti. Hülya T.’nin dolandırıcılarla sürekli telefon konuştuğundan kendisine ulaşamayan polis, yatırılan paranın bloke edilmesini istedi. Banka görevlisi kadının en son yatırdığı 3 bin 200 lira paraya bloke koyacağı bir sırada söz konusu para İstanbul Çeliktepe’den çekildi. Hülya T.’nin telefonuna sonunda ulaşan sivil polisler Samsun Adliyesi yanında olduğunu öğrendi. Kadının yanına giden polisler dolandırıldığını söylediler. Hülya T., dolandırıcılara inandığını belirterek, sattıkları aracın parası ile altın bilezik ve künyesini satarak kredi kartından da para çekip gün boyu dolandırıcıların verdiği hesaba yatırdığını söyledi. Hülya T.’nin yaklaşık 15 bin lira dolandırıldığı ileri sürüldü. Polis, genç kadının ifadesi almak üzere Gazi Polis Merkezi’ne götürdü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.