BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

AK Parti kongresinde dikkat çeken pankart

AK Parti 5. Olağan Kongresi'ni Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştiriyor. Kongrede açılan bir pankart dikkat çekti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kongre salonuna eşi Sare Davutoğlu ile geldi. AK Parti'nin 5. Olağan Kongresi'nde Diyarbakır il teşkilatının sloganları ve açtıkları pankart büyük alkış aldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin 5. Olağan Kongresi'nde Ankara Arena Spor Salonu'nun dışındaki vatandaşlara seslenmesinin ardından kongre salonuna geldi.

TEZAHÜRATLAR KARŞILIK VERDİ

Davutoğlu, salona eşi Sare Davutoğlu ile vatandaşları selamladı. Vatandaşlar, tribünlerden telefon ışıkları ve tezahüratlarla Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'na karşılık verdi.

ak_parti_kongresinde_diyarbakir_teskilatina_alkis_1442047443_0117.jpg

DİYARBAKIR TEŞKİLATI SALONU AYAĞA KALDIRDI

Türkiye'yi temsil eden yöresel kıyafetler giyen kadınlar, salondaki platform üzerinde koridor oluşturdu. Diyarbakır il teşkilatına mensup partililerin, "şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratı salondan büyük alkış aldı.

20150912aw524061_02.jpg

TRİBÜNLERDE BU PANKART AÇILDI

Bu sırada tribünlerden açılan "Diyar-ı ashab, diyar-ı nebi, Diyarbekir burada" pankartı dikkat çekti.

DAVUTOĞLU İÇİN ANLAMI 'MEVLANA' ŞİİRİ

Davutoğlu, salona girerken "Mevlana'nın, Şems'in diyarından" sözleriyle takdim edildi. Davutoğlu çiftinin salona girdiği anda kürsüden de Nurullah Genç'in, "Uyan artık yiğidim" şiirinden "Tasalanma yiğidim; zaman bizden yanadır Külümüzden yükselen duman bizden yanadır Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır Dünya düşman olsa da, iman bizden yanadır..." dizeleri okundu.

Kongreye Erdoğan'ın kızları ve damadı da katıldı.

ak-parti-kongresi-davutoğl.jpg

"İLK GÜNKÜ AŞKLA..."

Salona, eşi Sare Davutoğlu ile gelen Davutoğlu, kurulan platform üzerinde salonu dolaşarak partilileri ve delegeleri selamladı. Davutoğlu, platform üzerinden inerek engelli vatandaşlarla tokalaştı. Davutoğlu'nun salona girişi sırasında ekranda "İlk günkü aşkla" yazısı belirdi.

Davutoğlu çifti, daha sonra kendileri için ayrılan bölüme geçti. Davutoğlu'nun yerini almasının ardından, kongrenin açılışı yapıldı.