BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ak Parti ile Öcalan çoktan anlaşmış!

AK Parti iktidarı ile İmralı arasında görüşmeler sürdüğü yönündeki iddialara Abdullah Öcalan'dan doğrular nitelikte açıklama geldi.

Abone ol

AK Parti iktidarı ile İmralı arasında görüşmeler sürdüğü yönündeki iddialara Abdullah Öcalan'dan doğrular nitelikte açıklama geldi. Öcalan, AK Parti'yle ilk kez sözleşme düzeyine gelindiğini söyledi.

14 HAZİRAN GÖRÜŞMESİ

AK Parti ve Erdoğan'ın seçim öncesi PKK ile gerginliği tırmandırırken, diğer taraftan İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'la seçim sonrası için pazarlık yaptığı ortaya çıktı. Son aylarda gerçekleştirilen görüşmelerde ise önemli mesafeler alındığı siyaset kulislerinde konuşuluyor.

Öcalan'ın avukatlarına söylediği ancak basına açıklanmayan görüşmelerin bir bölümü dün Taraf gazetesinde yayımlanmıştı.

TEK MUHATAP BENİM

Haberde İmralı'yla 14 Haziran'da yapılan görüşmelerde gelinen nokta anlatıldı ve Öcalan'ın ağzından şu bilgiler verildi:

"15 Haziran'dan bir gün önce yapılan görüşmede birçok konuyu konuştuk. Bazı esaslar üzerine ortaklaşma sağladık. Bugün bazı konuları açıklamayı yararlı görüyorum. O heyetin fikrini de almam gerekiyordu. Onlarla konuşmadan, onlara danışmadan bunları açıklamam çok doğru değil. Ancak bunları açıklamakta fayda görüyorum. Devlet çözüme giderken ya Kandil'i ya BDP'yi ya da beni muhatap alır. Sanırım beni daha uygun buluyorlar. Burada yaptığımız görüşmeler önemlidir, ciddidir. Belli bir aşamaya da gelinmiştir. Burada yaptıımız görüşmeler artık bir görüşmeyi aşmıştır. Bir ortaklaşma, sözleşme düzeyine gelmektedir. Bu husus çok ciddidir. Belki Kürt tarihindeilk kez böyle bir sözleşme düzeyine geliniyor."