BIST 10.793
DOLAR 32,23
EURO 34,87
ALTIN 2.416,03
HABER /  POLİTİKA

Yemini ikişer kez tekrarlayan 10 vekil?

Krizle açılan yeni Meclis'in milletvekili yemin töreni renkli anlara da sahne oldu. 10 milletvekili yemini tekrarlamak zorunda kaldı.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Her yemin töreninde olduğu gibi son yapılan milletvekili yemin töreninde de bazı milletvekilleri yemin metnini eksik veya yanlış okuduğu için tekrar etmek zorunda kaldı.

"Sıfırcı hoca" gibi davranan Meclis'in geçici başkanı Oktay Ekşi hiçbir hatayı kabul etmedi. 8 milletvekiline iki kez, iki milletvekiline ise üç kez yemini tekrar ettirdi.

Yemini ilk kez tekrarlamak zorunda kalan isim AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün oldu. Ürün'ün ardından AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ve bağımsız milletvekili İhsan Barutçu da eksiklikler nedeniyle yemin metnini iki kez okumak zorunda kaldılar.

EZBERE OKUMAYA ÇALIŞTI AMA OLMADI

Yemin metnini ezberleyerek törene gelen AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz'in çabası da başarısız oldu. Filiz ezbere okurken bir kelimeyi atlayınca ikinci kez yemin etti. Ezbere okurken hata yapan Filiz bu kez işini şansa bırakmadı ve yemini önündeki yazılı metni okuyarak yaptı. 

YEMİNİ ÜÇ KEZ OKUYAN DA OLDU

En şanssız milletvekilleri ise AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ile AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin oldu. Yüksel üst üste hatalar yapınca yemini ancak üçüncü tekrarda yapabildi.

Şahin ise ezbere okuduğu metinde eksiklikler olunca yemini üç kez tekrar etmek zorunda kaldı. Şahin'in üçüncü kez yemini okumak zorunda kalması Meclis salonunda gülüşmelere neden oldu. AK Partili Şahin'e yemini bitirdikten sonra MHP sıralarından da alkış geldi.