BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.420,19
HABER /  EKONOMİ

Akbank'tan esnafa müjdeli haber

Akbank, 'Esnafa SMS Kredi' ile atılan SMS'i 1 dakikada sonuçlandırılarak esnafa 20 bin TL'ye kadar ticari kredi veriyor.

Abone ol

Akbank, 'Esnafa SMS Kredi' ile 2 milyon esnafın hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. Atılan mesaj 1 dakikada sonuçlandırılarak 20 bin TL'ye kadar ticari kredi veriliyor.

Akbank, çıkartmış olduğu 'Esnafa SMS Kredi' ürünü ile 2 milyon esnafın hayatını kolaylaştırıp işlerine destek olmayı hedefliyor. Küçük işletme sahipleri 'Esnafa SMS Kredi'yle şubeye gitmeden SMS ile kredi başvurusunda bulunabilecek. 'Esnafa SMS Kredi' ile esnafın hayatını kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirten Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil "Ülkemiz için arzuladığımız uzun vadeli büyüme vizyonuna ulaşmak için küçük ve mikro işletmelerin gelişimi çok önemli. Esnafların ülkedeki toplam kredi pastasından aldıkları pay sadece yüzde 3.6. Bu oran oldukça mütevazi. Hedefimiz Türkiye'deki KOBİ'lerin yarısından fazlasını oluşturan 2 milyon esnafın hayatını kolaylaştırıp işlerine destek olmaktır" diye konuştu.

36 AY VADELİ 20 BİN TL

Küçük işletmeler ve şahıs firmalarının, yarının büyük işletmeleri olduğuna dikkati çeken Binbaşgil, başvuru ve değerlendirme süreçlerindeki kolaylık ve hızlılık nedeniyle esnafın ürüne büyük ilgi göstereceğine inandıklarını, üründen yıl sonuna kadar 100 binden çok, küçük işletmenin yararlanacağını düşündüklerini kaydetti. 'Esnafa SMS Kredi' ile kendi işini yapan ve vergi levhası olan firma sahibi müşterilerinin 20 bin TL'ye kadar ticari kredi ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini kaydeden Akbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge de bankanın öz kaynaklarından fonlayacakları kredinin kampanya fiyatının aylık yüzde 1.49 olduğunu belirterek, "Sene sonunda yaklaşık 100 bin müracaat bekliyoruz. Yıl sonuna kadar 500 milyon TL yeni kredi düşünebiliriz" dedi. 'Esnafa SMS Kredi' ile ticari faaliyeti olan ve vergi levhası bulunan şahıs firmaları, şubeye gitmeye gerek kalmadan ticari kredi başvurusunda bulunabilecek. Tüketicilerin bu hizmetten yararlanabilmeleri için 'esnaf' yazıp bir boşluk bırakarak TC kimlik numaralarını 4425'e SMS atmaları gerekiyor. Başvurular bir dakikada otomatik olarak değerlendirildikten sonra sonuçlar SMS'le cep telefonlarına iletilecek. Ürün, maksimum 36 ay vadeli olacak. 

KREDİ SINIRLAMASINA SAYGILIYIZ

Bankanın kredi büyümesinin ekonomi yönetiminin istediği oran olan yüzde 25'in altında kalacağını düşündüğünü belirten Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, tüketici kredilerinde yılın ikinci yarısındaki büyümenin, ilk yarıya göre daha düşük olacağını, özellikle bireysel kredilerin daha fazla yavaşlayacağını söyledi. Binbaşgil, bankacılık sektöründeki yüzde 25 kredi sınırlamasına ilişkin ise "Akbank buna saygılı. Biz de kendi büyümemize baktığımız zaman yüzde 25'in altında kalacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu. Sektörde KOBİ kredileri daha fazla büyüdüğüne dikkatçeken Hakan Binbaşgil "İlk yarının gidişatına baktığınız zaman yüzde 20'ler civarında. Türkiye'deki krediler muhtemelen yüzde 25 büyüyecek. Kobi kredilerinin toplam pasta içerisindeki payı üçte bir civarında olacaktır. Akbank da sektöre paraleldir" diye konuştu.