BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan hakimlere ağır sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu vekillere tahliye etmeyen mahkemeyi kan davası gütmekle suçladı.

Abone ol

Kılıçdaroğlu yargıya karşı zehir zemberek ifadeler kullandı. Balbay ve Haberal'ı tahliye etmeyen mahkeme üyelerine işte bu sözlerle ateş püskürdü:

"Onlar kan davası güdüyor. Orada hukukun üstünlüğü yok. 'Kusura bakmayın ne yaparsanız yapın ben sizi içeri atacağım' bu anlayış var. 'Kusura bakma sen bana tazminat davası mı açtın ben seni süründüreyim de gör.' Herkes böyle biliyor. Orada yasalar da yok.  Zaten mahkumiyet kararı çıkacak. 'Ben seni içeri atacağım' diyor '800 gün mü 1800 gün de içeri tutacağım' diyor.  "

CHP liderinin hedefinde Ergenekon davasına bakan hakimler vardı. Çok sert sözlerle yargıya yüklenen Kılıçdaroğlu, konuk olduğu Fatih Altaylı'nın "Teke Tek" programında şunları söyledi:

"YSK HAKİMLERİ GÖREVDEN ALSIN"

"Bunlar dokunulmazlık kazansın, demiyoruz hiçbir zaman. Seçme, seçilme hakkı insan hakkıdır. 'Millet seçti' diyorsunuz. Millete 'istediğiniz kadar oy kullanın, ben senin oyunu çöpe attım' diyorsunuz. Bunlar mahkum olmamış insanlar, seçime girmişler, gelmişler. Burada toplumun vicdanı kanamıştır. Halkın iradesine sahip çıkmak istiyoruz. Biz demokrasi sınavından geçiyoruz. Yürütmenin yargıya baskı yapmasını istemiyoruz. HSYK'nın başkanı Adalet Bakanı'dır. HSYK, 'bir dakika' diyecek, 'Siz Anayasa'ya, hukukun üstünlüğüne aykırı kararlar alıyorsunuz' diyecek. Elbette o hakimleri görevden alacak."

BDP İLE AYNI SAFTA ELEŞTİRİSİ

Yemin etmeyerek CHP'nin de BDP ile aynı safta yer aldığı eleştirileri bulunduğunun anımsatılması üzerine de Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "CHP ile BDP'nin tavrı çok farklı. Meclis'i açan CHP'dir. Genel Kurula katıldık, mücadelemizi Parlamentoda vermeyi her yerde söyledik, sokaklara çıkıp cam çerçeve indirerek, molotof atmak gibi bir düşüncemiz yok. Bizim dünyaya bakışımız hukuk, demokrasi üzerine. Biz oy veren yurttaşın hakkını savunuyoruz.
Oy veren yurttaşın hakkı birlileri tarafından gasp ediliyor. BDP 'hukukun üstünlüğü' dedi diye ben söylemeyecek miyim. Meclis Genel Kuruluna geldik, Meclisin çalışmasını istiyoruz. Özgürlüğün, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün katledildiği yerde sessiz kalırsanız, Parlamentonun saygınlığı olmaz, saygınlığını korumak istiyoruz. "

BAYKAL VE SAV İÇİN NE DEDİ? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Seçimden sonra eski Genel Sekreter Önder Sav ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın kendisine karşı birleştiğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Eleştiriye saygılıyım ama hakarete izin vermeyeceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu, Haber Türk Televizyonu'nda yayımlanan "Teke Tek"  programında Fatih Altaylı'nın sorularını cevaplandırdı.

BEKLENEN BAŞARI YAKALANAMADI

12 Haziran seçiminde CHP'nin, yeterli zaman olmadığı için projelerini iyi anlatamadığını ve beklenen oyu alamadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, partinin bazı il örgütlerinin iyi çalışmadığını, İstanbul'da beklenen başarının yakalanamadığını söyledi.

HALKA NEDEN OY VERMEDİKLERİNİ SORACAKLAR

Kılıçdaroğlu, 1 Eylül'den sonra Türkiye'yi gezmeye başlayacaklarını bildirerek, "Büyük bir grup olarak arkadaşlarımız Anadolu'yu gezecekler. Hangi gerekçeyle bize oy vermediklerini soracağız, 'ne yapmamız gerekiyor ki oy vereseniz' diyeceğiz" şeklinde konuştu.

BANA KARŞI BİRLEŞTİLER

"Seçimden sonra eski Genel Sekreter Önder Sav ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın kendisine karşı birleştiği" yönündeki ifadeye katıldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Hiçbir zaman 'neden kurultayı toplamak istiyorsunuz' demedim. Kurultay yapmak ayıp bir şey değil. Bizim partimizin farkı var. Kurultay toplanabilir, parti de yöneticileri de eleştirilebilir ama eleştiri partiyi yıpratma noktasına gelmemelidir. Her parti üyesinin bu konuda dikkatli olması lazım. Eleştiriye saygılıyım ama bu konuda hakarete izin vermeyeceğim. Sular çalkalanmadan durulmaz, nehir mecrasına çekilecektir" dedi.