BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.471,86
HABER /  POLİTİKA

Ak Parti için sihirli formül

Formül gerçekten sihirli... Uygulanırsa, kapatılma davası otomatikman düşecek, hükümet yola devam edecek.

Abone ol

Prof. Dr. Yavuz Atar, AK Parti'nin davadan kurtulması için "sihirli bir formül" önerdi: AK Parti kendini fesh edecek. Böylece dava otomatikman düşecek. Hükümet de yoluna devam edecek. 

Kanal A'daki "Görüş Farkı" programına katılan Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Yavuz Atar Ak Parti'nin üzerinde çalıştığı Anayasa değişikliği ve referandum seçeneklerinin "risk"li olduğunu söyledi.

 SPK'NIN 108. MADDESİ
 Bir siyasi partinin kapatılması için dava açıldıktan sonra o partinin yetkili organı tarafından verilen kapatma kararı, Anayasa Mahkemesi'nde açılmış bulunan kapatma davasının yürütülmesine ve kapatma kararı verilmesi halinde doğacak hukuki sonuçlara hükmedilmesine engel değildir...
Prof. Dr. Ergun Özbudun'un başkanlığındaki "Sivil Anayasa" çalışma ekibinde de yer alan yer alan Atar kapatmaya karşı sihirli bir formül önerdi:

Atar'a göre Ak Parti, Siyasi Partiler Kanunu'nun 108. maddesi uyarınca kendini fesh ederse her şey çözülüyor

Bu maddeye göre fesih olursa dava otomatikman düşüyor. Milletvekilleri de yeni kuracakları parti ile yollarına devam ediyorlar. Formülün en ilgi çekici yanı ise Hükümet tüm bu değişiklikten etkilenmemesi... Kapatma davasının düşmesi sebebiyle siyasi yasak ihtimali de ortadan kalkıyor...