BIST 10.656
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.437,13
HABER /  POLİTİKA

Günün flaş açıklaması

Anayasa Mahkemesi Başkanı kapatma davası ve yaşanan siyasi gerilimle ilgili ilk kez konuştu.. Pazartesiye işaret ettti;

Abone ol Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç raportörün dosyayı yarın kendilerine sunabileceğini söyledi. Dosyanın kabul edilip edilmeyeceğini Mahkeme heyeti Pazartesi yapacağı görüşme sonrasında açıklayacak.

Anayasa Mahkemesi binasına girerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç suskunluğunu bozdu. Kapatma davasının yanı sıra topluma yönelik mesajları vardı:

KRİTİK GÜN PAZARTESİ

Kılıç, "Raporu bitirirse cumartesi ve pazar günü bizim için çalışma fırsatıdır. Pazartesi günü için herhangi bir sıkıntı olmazsa konuyu görüşmeye başlarız diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

 Kılıç, "Herkese, her bireye, her kuruma muhalefetiyle, iktidarıyla herkese düşen bir şey var ve altını çizerek ifade ediyorum burada birlikte yaşamanın sorumluluğunu ve gerekliliğini mutlaka yerine getirmek zorundayız. Bu işin aktörleri bu konuda sorumluluklarını yeniden, bir kez daha gözden geçirmelidir. Toplumu germenin, toplumdaki tansiyonu yükseltmenin hiç kimseye yarar sağlamayacağı açıktır" dedi.

"Türkiye'de kurumlar çalıştığı sürece hiç kimsenin endişe etmeye, korkuya, vehme kapılmasına gerek olmadığını düşünüyorum" diyen Kılıç, bu kurumlar çalışmadığı takdirde bundan korkulabileceğini ifade etti.

BİRLİKTE YAŞAMANIN GEREĞİNİ HERKES ANLAMALI

Başkan Kılıç, "İfade etmek istediğim o ki; son zamanlarda Türkiye'de barıştan hızla uzaklaşma gibi bir sürecin yaşandığını görüyoruz. Herkese, her bireye, her kuruma muhalefetiyle, iktidarıyla herkese düşen bir şey var ve altını çizerek ifade ediyorum burada birlikte yaşamanın sorumluluğunu ve gerekliliğini mutlaka yerine getirmek zorundayız. Ben bunu sağduyu, solduyu olarak ayırmıyorum ama ifade etmek istediğim; birlikte yaşamanın gereğini herkes yerine getirmek durumundadır" şeklinde konuştu.

Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nin bu süreçte üzerine düşen görev ve sorumluluğu en kısa sürede ve en duyarlı şekilde yerine getirmeyeçalışacağını ifade ederek, "Bundan kimsenin kuşkusu, endişesi olmasın" dedi.