BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,86
ALTIN 2.439,66
HABER /  POLİTİKA

AK Parti DTPyi can evinden vurdu

PKK’nın Tokat’taki saldırıyı üstlenmesinin ardından AK Parti'den ilk yorum geldi... İşte DTP'yi köşeye sıkıştıran o yorum;

Abone ol

PKK’nın Tokat’taki saldırıyı üstlenmesini değerlendiren AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, saldırıyı Devlet tarafından gerçekleştirildiği iddialarını gündeme getiren DTP’ye sert tepki göstererek, “DTP bunu nasıl izah edecek doğrusu merak ediyoruz” dedi.

Canikli, DTP sözcülerinin menfur olaydan sonra saldırının PKK tarafından değil, devlet tarafından yapıldığı iddialarını gündeme taşımalarını esefle kınadığını söyledi. DTP’lilerin, bu şekilde kamuoyunun dikkatini başka yöne çekmek istediğini kaydeden Canikli şöyle dedi:

“Bu konuya asıl açıklama getirmesi gereken DTP sözcüleridir. DTP bunu nasıl izah edecek. Burada PKK’nın saldırıyı üstlenmesinin hiç önemi yok. Bu saldırının asıl sonucunu güvenlik üst düzey mercilerinin ortaya çıkaracağı bulgulardır. Ancak, burada ilginç bir durum vardır. DTP, ilginç bir suçlama ortaya attı ardından, PKK bu saldırıyı üstlendi. DTP, burada kamuoyunu yanlış yönlendirerek, dikkatleri nereye çekmek istedi asıl bu şekilde yorumlamak lazım. DTP’nin iddiaları havada kaldı.”

AKP Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen de, bu eylemin aslında sadece “Demokratik Açılım” sürecine yönelik değil, aynı zamanda DTP’yi de kapatmaya yönelik bir eylem olduğunu öne sürdü.

Ekmen, “Terörün şiddet uygulayarak, siyaseti ve çözümü bir tehlike olarak görüyor. Bu eylemler açılım konusunda AKP’nin kararlılığına gölge düşürmeyecek. Aksine kararlılığını artıracak” dedi.