BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  DÜNYA

Yoğun yağış Yunanistanı felç etti

Kuzey ve Orta Yunanistan’ı etkisi altına aldığı, 1 kişinin yaşamını yitirdiği 2 kişinin ise kaybolduğu bildirildi

Abone ol

Yunan basın yayın organları, yoğun yağış alan "Magnisia" kenti yakınlarında bölgedeki nehri geçmeye çalışırken sürüklenen 2 çobandan birinin cesedine ulaşıldığını, diğerinin bulunması için çalışmaların sürdüğünü duyurdu.
Aynı bölgedeki "Agia Triada" yerleşim biriminde kaybolan bir kişinin de hala arandığı belirtilirken, kar yağışı görülen kuzey Yunanistan’ın "Florina" kentindeki dağlık bölgede mahsur kalan 4 yabancı uyruklunun kurtarıldığı kaydedildi.

Bu arada, "Volos" kentinde itfaiye ekiplerinin su basan iş yerleri ve evlerde tahliye çalışmalarını sürdürdükleri açıklandı.

Lamia-Karpenisi şehirlerarası kara yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle sorunlar çıktığı, "Domoko" kenti çevresindeki kara yolunda ise kar temizleme çalışmalarıyla birlikte trafikte aksamalar olduğu bildirildi.

Öte yandan, Atina-Selanik arası demir yolu ulaşımında da toprak kayması nedeniyle sorunlar yaşandığı, seferlerin gecikmeli olarak yapılabildiği açıklandı.

Şiddetli rüzgar nedeniyle Dedeağaç (Aleksandrupoli) kenti-Semadirek Adası ve Volos kenti-Sporad adaları arası deniz seferlerinin yapılamadığı kaydedildi.