BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.432,65
HABER /  POLİTİKA

AK Parti DTP ile yarışamaz

DTP kendini AK Parti'yle kıyasladı. Açık ara önde olduğunu da belirtti.

Abone ol Türkiye partisi olamadığı yönünde eleştirilere hedef olan DTP, TBMM’de yemin töreninin yapıldığı gün, Türkiye’nin en temel sorunlarından biri olan susuzlukla ilgili açıklama yaptı.

DTP’nin Türkiye’nin tüm sorunları ile yakından ilgilenme ve çözüm önerileri sunma kararının bir parçası olan açıklamada AKP’li belediyeler eleştirilerek İçişleri Bakanlığı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i görevden alması istendi.

DTP Yerel Yönetimler Komisyonu Başkanı Bayram Altun’un imzasını taşıyan yazılı açıklamada, susuzluğun nedeninin “kuraklık” la açıklanamayacağı savunularak meteorolojik verilere göre, 2001 yılının 2007 yılından çok daha kurak geçtiği belirtildi.

AKP’li belediyelerin vitrinlik işlerle uğraşırken su sorunu gibi temel konuları ihmal ettiği söylenen açıklamada “AKP’li belediyeler hizmet konusunda DTP’li belediyelerle kıyaslanamaz bile. DTP’li belediyeler hizmet konusunda ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Bu gerçek reklamlarla, propagandalarla değiştirilemez” denildi.