BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
HABER /  GÜNCEL

AK Parti cumhurbaşkanı adayı bugün açıklanıyor

Cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı adayları ise tek tek açıklanıyor. Peki AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı kim? AK Parti Cumhurbaşkanı adayı ne zaman açıklanacak? AK Parti Cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili tüm gelişmeler interne

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayım başladı.

Önce CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismi açıklandı, dün de HDP cumhurbaşkanı adayının Selahattin Demirtaş olduğunu duyurdu.

Peki AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı kim? AK Parti cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacak? AK Parti cumhurbaşkanı adaylığına en yakın isim kim? AK Parti Cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili tüm gelişmeler internethaber.com'da

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı seçimi adayını bugün Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi’nde büyük bir toplantıyla açıklayacak.

4 bin kişinin davet edildiği toplantı için, her davetlinin kart rengine uygun koltukta oturacağı özel kartlar hazırlandı.

Meclis’te yarın grup toplantısı planlamayan Ak Parti, dev programı ATO Kongre Merkezi ve Parti Genel Merkezi'ne aldı.

2,5 SAAT ÖNCEDEN GİRİŞ

Cumhurbaşkanı adayı, 21., 22., 23. ve 24. dönem milletvekilleri, bakanlar, bakan yardımcıları, il, ilçe, belde belediye başkanları, MKYK üyeleri, büyük kongre delegeleri, il başkanları ve parti kurucularının katılacağı toplantıda saat 11.30’da ilan edilecek.

Yaklaşık 4 bin kişinin davet edildiği toplantıya katılacağı bildirilen kişiler için özel kartlar hazırlandı. Davetliler, parti genel merkezinden dağıtılacak kartlarla toplantının yapılacağı salona saat 09.00’dan itibaren giriş yapabilecek.

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı ATO Genel Kurul Salonu'nda son hazırlıklar tamam!.jpg

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı ATO Genel Kurul Salonu'nda son hazırlıklar tamam!

250 GAZETECİ

AK Parti Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada kartsız girişlere izin verilmeyeceği, davetlilerin dağıtılan kartlarla salonda aynı renkte olan koltuklara oturabileceği bildirildi.

Basının yoğun ilgi göstereceği toplantıyı farklı basın kuruluşlarından muhabirlerin yanı sıra genel yayın yönetmenleri, Ankara temsilcileri ve köşe yazarlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 250 basın mensubu takip edecek. Toplantıyı izleyecek gazetecilere de akreditasyon kartları düzenlendi.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK

Toplantıda Cumhurbaşkanı adayının açıklanmasının ardından genel merkez binasında Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı yapılacak. Aday tanıtım toplantısı için başkentte yoğun güvenlik önlemleri bugünden başlatıldı.

AK Parti Genel Merkezi ve ATO Kongre Merkezi çevresinde sivil ve resmi kıyafetli polisler ön güvenlik tedbirlerini uygulamaya başladı. Kongre salonunda yarın Başbakan Tayyip Erdoğan’ın güvenliğini Başbakanlık Koruma ekibinin 180 güvenlik görevlisi sağlayacak.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yüzlerce polis de salon ve çevre güvenliğinde görev yapacak. AK Parti Genel Merkezi’nden, Açıklamada, davetlilere yanlarında güvenliği tehlikeye sokacak araçlar ile pankart gibi eşyaları getirmemeleri yönünde uyarıda bulunuldu.

Siyasi partilerin cumhurbaşkanı adayları bu hafta açıklanacak. .jpg

Siyasi partilerin cumhurbaşkanı adayları bu hafta açıklanacak.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARI İÇİN SEÇİM TAKVİMİ

1 Temmuz'da tatile giremeyen Meclis, bu hafta hem Cumhurbaşkanı adaylık sürecini tamamlayacak hem de Çözüm Süreci Paketi'ni görüşecek.

AK Parti, Cumhurbaşkanı adayını bugün (1 Temmuz Salı) açıklayacak ve aynı gün milletvekillerinin imzasıyla başvuracak.

28 Haziran'da başlayan Cumhurbaşkanı adaylık başvurusu, 3 Temmuz Perşembe günü sona erecek.