BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

AK Parti anketinde CHP'nin oyu!

Her anket başka bir rakam söylüyor. Ama Baykal iddiasında inat ediyor. Bu kez AK Parti anketindeki CHP'nin oy oranını açıkladı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, önceki akşam bir grup gazeteciyle yemekte bir araya geldi. Ak Parti'nin oy oranının en fazla yüzde 32 derken, AKP'nin yaptırdığı ankette CHP'nin oy oranının da yüzde 28 olduğunu belirtti.

Erken seçim iddiaları ve partilerin oy oranları ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Baykal, Başbakan Erdoğan’ın “Ak Parti’nin oyları yüzde 20’lere düştüyse zil takıp oyna” sözleriyle ilgili olarak, şöyle konuştu:

AKP'NİN OY ORANI YÜZDE 32

“Cevap veremiyorlar. Başbakan’ın bize verdiği cevaplar, zil taksın oynasın... Ben oynarım oynamam, sana ne? Araştırma yaptıran sensin, parayı veren sensin. Ben hiçbir araştırma yaptırmıyorum, ama yapılan araştırmalardan haberim oluyor. İktidar partisi yüzde 32’ye tutunmaya çalışıyor, yüzde 30’lara doğru iniyor. Ben ’en çok yüzde 32’ dedim. Maksimum bu. Doğru ifade, yüzde 20’ler... Başbakan söylemiyor tabii ama şimdi çok ciddi şekilde açılımda viraj almıştır. ’Vay be’ dedirtecek oranda oy kaybı olacak.”

AKP ANKETİNDE CHP'NİN OYU

Baykal, AKP’nin yaptırdığı anketlerde CHP’nin oy oranının yüzde 26-28 oranlarında göründüğünü de belirtirken, yerel seçimlerin ardından iktidarın oy oranında başlayan düşmeye dikkat çekti.