BIST 10.557
DOLAR 32,17
EURO 35,11
ALTIN 2.433,24
HABER /  POLİTİKA

İsrailli bakanı kim karşıladı?

'Alçak koltuk' krizinin hemen ardından İsrail Savunma Bakanı Ankara'ya geldi. Peki bakanı kim karşıladı?

Abone ol

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan 'alçak koltuk' krizinin ardından, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak Ankara'ya geldi. Savunma Bakanı Ehud Barak'ı, Esenboğa Havalimanı'nda askerler karşıladı.

Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül'ün randevu vermediği Barak, Ankara ziyareti çerçevesinde ilk olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmede, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol da bulunuyor.

Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığındaki makamında yapılan görüşmede herhangi bir açıklama yapılmazken, basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi.

Görüşmede, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol ile İsrail'in Ankara Büyükelçizi Gaby Levi de hazır bulundu. Barak, Davutoğlu ile görüşmesinden önce Anıtkabir'i ziyaret etti.

Aslanlı Yol'da yürüyen ve Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan Barak, ardından Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Barak, deftere, "Savaşta ve barışta bir kahraman olan Kemal Atatürk'e büyük takdir ve hayranlık duygularımla buradayım. Bölgemizi barış ve istikrarlı kılmak için onun mirasından ilham alıyoruz" diye yazdı.

İsrail Savunma Bakanı Barak, Anıtkabir'de Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesini de gezdi.

BARAK DAVUTOĞLU İLE BULUŞTU

"Büyükelçi krizi" ile yeni bir darbe vurulan Türkiye-İsrail ilişkilerinin onarılması konusu, günübirlik bir ziyaret icin bu sabah Ankara'ya gelen İsrail Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Ehud Barak'ın gündeminin en önemli maddesini oluşturuyor.

Ankara'da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile biraraya gelen Barak'ın Gazze Operasyonu'ndan bu yana Türkiye'yi ziyaret eden en üst düzey İsrail yetkilisi olduğuna dikkat çekiliyor.

Türkiye ile "stratejik ilişkiler"e önem veren, İsrail'in koalisyonun ortağı İşçi Partisi lideri Barak'ın, Ankara'da ilk görüşmesini Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptı. Görüşmede Büyükelçi Oğuz Çelikkol ile İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy de bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirilen görüşmenin gündeminde Türk Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'un "şahin" İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Ayalon tarafından yapılan muamelenin önemli bir konuyu oluşturduğu belirtiliyor.

İkili ilişkilerin onarılması, Gazze ve Filistin barış süreci ile Suriye ve İran'ın da gündem maddeleri arasında yer aldığı görüşmede Türk tarafının, Türkiye'nin, tarafların istemesi halinde İsrail-Suriye arasında arabuluculuk çabalarını yenide başlatmaya hazır olduğu mesajının iletileceği de ifade ediliyor.