BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,86
ALTIN 2.484,71
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

AK Parti Ahmet Davutoğlu'yla birlikte bölünecek

MHP lideri Devlet Bahçeli, tek parti döneminde CHP'nin bölündüğü gibi, AK Parti'nin de bölüneceğini iddia etti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, AK Parti'nin bölüneceğini öne sürdü.

Bahçeli, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'nin yeni genel başkanı olmasıyla parti içi kavganın daha da şiddetleneceğini iddia etti.


AK PARTİ'DE SULAR DURULMUYOR

Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın kaynayan AK Parti kazanını sakinleştirmek için tehditler savurduğunu ifade ederek, "Kimler olduğu az çok belli olan fitneci gördüklerini hizaya getirmeye çabalamaktadır. AKP’de sular durulmak bilmemektedir" dedi.

Dışişleri Bakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'nin başına geçmesi durumunda parti içi kavganın şiddetleneceğini öne süren Devlet Bahçeli, tek parti döneminden örnek vererek AK Parti'nin bölüneceğini öne sürdü:

AK PARTİ, HUSUMETİN ÇATLAĞINA SIKIŞTI
 
"1945’te CHP’nin içinden 'Dörtlü Takrir'le filizlenen muhalif hareketin bir benzeri AKP’nin bünyesinden çıkabilecektir.

Kulisler, lobiler, imtiyazlı çevrelerin müdahaleleri, koltuktan başka gözü bir şey görmeyen menfaatperestlerin çevirdiği dolaplar ufuktaki fırtınanın habercisidir. 

Görünen gerçek odur ki, AKP girdaba kapılmış, bölünmenin, hizbin, çekişmenin, anlaşmazlığın, husumetin derin çatlağına sıkışmıştır.

Bundan sonra AKP’nin denge, düzen ve dirlik içinde kalması düşünülemeyecektir.

Erdoğan’ın Başbakanlıktan kaçması hakkındaki iddiaların kadük kalmasına imkan vermeyecektir.

DAVUTOĞLU ATANIRSA... 

Dış politikada başarısızlık markası haline gelen Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olarak atanması ise içten içe yayılan ve yerleşen tartışmaları daha da şiddetlendirecektir.

Erdoğan; 17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu’nda kendisini savunmayan, paralel hayalete göğsünü germeyen kim varsa kenara çekecektir."

'DÖRTLÜ TAKRİR' NEDİR?

Dörtlü Takrir, 12 Haziran 1945'te CHP'li Celâl Bayar, Refik Koraltan, Adnan Menderes ve Fuad Köprülü'nün Meclis grubunda açık olarak görüşülmek üzere verdiği önerge. Dört kişi verdiği için Dörtlü Takrir diye anılır.

ÇOKPARTİLİ SİSTEME GEÇİLDİ

Topraksız köylünün topraklandırılması fikrine karşı kendileri de toprak ağası olan kimi siyasilerin, topraklarını kaybetme endişesiyle harekete geçerek hazırladıkları bir önerge. Türkiye'nin tek parti yönetiminden, çokpartili hayata geçmesi, serbest seçimlerin yapılması, üniversite özerkliği, tek dereceli seçim sistemi, yürütme erkinin CHP'nin tüzel hamiliğinden çıkarılmasır.

DEMOKRAT PARTİ KURULDU

Basın hürriyeti söylemleri ile ön plana çıkan önerge, kendileri de aynı partide yıllarca faaliyet yürütenlerin servetlerini koruma kaygısıyla sergiledikleri bir tutum olarak kendini göstermişti. CHP bu dört kişiye karşı çıkarak, Menderes, Köprülü ile Koraltan'ı partiden ihraç etmiş Celâl Bayar ise hem milletvekilliğinden hem de partiden istifa etmiştir.

Partiden ayrılan bu dört kişi, Ocak 1946'da Demokrat Parti'yi kurmuşlardır.