BIST 9.755
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,06
HABER /  DÜNYA

Sedat Laçiner'den şok yorum: Türkiye'ye tuzak kuruluyor

Bugün TV'de yayınlanan Erkam Tufanla Analiz programına konuk olan İnternet Haber yazarı Profersör Doktor Sedat Laçiner: 'Suriye'de akan kanda Türkiye'nin payı var' yorumu yaptı.

Abone ol

- Bugün TV'de yayınlanan Erkam Tufanla Analiz programına konuk olan İnternet Haber yazarı Profersör Doktor Sedat Laçiner: 'Suriye'de akan kanda Türkiye'nin payı var' yorumu yaptı.

"Bütün dünya Türkiye'nin Esad'a karşı radikal İslami ve İslamcı gruplara destek verdiğini biliyor" diyen Laçiner, Türkiye'nin Ortadoğu'yu özellikle Arap baharından sonra doğru okunamadığını ileri sürdü ve ekledi: Türkiye'ye Suriye'de tuzak kuruluyor.

İşte Laçiner'in anlattıklarından çarpıcı bölümler:

ORTADOĞU'YU ARAP BAHARI SONRASI DOĞRU OKUYAMADIK

"Hiçbir devlet hiçbir devletle insan haklarına saygılı olduğu için, demokratik olduğu için ilişki kurmaz. Çıkar ilişkisidir bu nihayetinde. Türkiye bakın Mısır'da kayboldu. Mısır'da hiçbir etkisi yok şu anda. Mısır Ortadoğu'nun en önemli ülkelerinden biridir. Eğer bir devlet yani Türkiye, Mısırla ilişkileri sıfır noktasına geldiyse Ortadoğu'da tek kanatlı uçuyor gibidir. İş yapmanız çok zordur. Mısır yüzünden biz Suudi Arabistan'ı da kaybettik. Sisi'nin en büyük destekçisi Suudi Arabistan'dı. İsrail'e de, Suriye ile de, hasım ilişkimiz oldu, Mısırla da, Suudi Arabistan'la da üç aşağı beş yukarı aynı ilişkimiz var. Bunlar doğru değil. Ortadoğu özellikle Arap baharından sonra doğru okunamadı.

SURİYE POLİTİKAMIZ ÇÖKTÜĞÜ İÇİN IŞİD ORTAYA ÇIKTI

Türkiye yanlış yapmıştır bence. Suriye politikamız çökmüştür. O Suriye politikasının çökmesinin etkileri ile bütün bölgeye yayılıyor. Suriye'yi iç savaşa, parçalanmaya sürükledi. IŞİD diye bir şeyin ortaya çıkmasına neden oldu. Radikal İslamcılık diye bir şey çıktı. Ama en kötüsü Suriye meselesi şu an Türkiye'yi işgal ediyor. 1,5 milyon civarında Suriyeli mülteci Türkiye'nin içerisine girdi.

TÜM DÜNYA ESAD'A KARŞI DESTEK VERDİĞİMİZİ BİLİYOR

Türkiye'ye tuzak kuruluyor şu anda. Türkiye bu tuzağın ne kadar farkında bilmiyorum. En son BM Güvenlik konseyinde bir karar alındı. IŞİD'e yardım eden, eleman toplamasına engel oymayan, buna benzer şeyler var. Bunları yapan devletlere yaptırım uygulanması var. Son dönemde batı basınında bakıyorsunuz bilinçli olarak Türkiye IŞİD'e yardım eden ülke olarak lanse ediliyor. Bu böyle devam eder ise Türkiye de bu konuda uyanık davranmaz ve karşı tarafa malzeme verirse bunun uluslararası hukukla Türkiye'nin sıkıştırılması ihtimali var. Bütün dünya Türkiye'nin Esad'a karşı radikal İslami ve İslamcı gruplara destek verdiğini biliyor.

TÜRKİYE BİR OYUN OYNADI VE OYUNUN ALTINDA KALDI

Bakın o fotoğraflar hep kayıtlıdır. Bu gün İŞİD denen insanlar liderleri şunları bunları Suriye'de Türkiye'den yardım aldıklarını çıkıp söyleye de bilirler. Çünkü hangi ülkeye çalıştıklarını da bilmiyorum. Bunların fotoğraflarını da çıkarabilirler. İşte Halep'te Türk istihbaratçı ile görüşmüştüm diyebilirler. Türkiye'ye çok ciddi tuzak kuruluyor. Bunun farkına varılıp önlem alınmazsa Türkiye'nin batı ile yaşadığı ilk krizde bunlar masanın üzerine sürülmeye başlar. Bakın krizler de geliyor. Almanya Türkiye'yi dinledi. Merkel ben bilmiyorum diyor. Türkiye'den bir yetkili kişi çıkar da Merkel'e okkalı bir cevap verirse Almanya'nın buna cevabı sözle olmuyor.

ABD istihbaratı Türkiye'nin bütün siyasetçilerini dinliyor. Türkiye'de binlerce insanı dinliyor. İngilizler de dinliyor, en son Almanya'da çıktı. Alman istihbaratı Türkiye'de manav ve kasapları mı dinlemiyor herhalde. Kimleri dinliyordur? Başbakanı, bakanları, Cumhurbaşkanını, milletvekillerini dinlemişlerdir. Bunları da dinleyip arşivlerde tozlansın diye dinlemediler. Her hangi bir kavgada karşınıza çıkabilecek o kadar çok malzeme var ki, şaşar kalırsınız.