BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti adaylarına taşlı sopayı saldırı

Adana'da AK Parti milletvekili adaylarına bir grup taş ve sopalarla saldırdı.

Abone ol

Adana'da esnaf ziyaretleri yapan AK Parti Milletvekili adaylarına bir grup taş ve sopalarla saldırdı. Saldırıda 6'ıncı sıra adayı avukat Mehmet Şükrü Erdinç boynuna aldığı sopa darbesiyle hafif yaralandı.

Seçim çalışmalarında esnaf ziyaretlerini sürdüren AK Parti Milletvekili adayları Mehmet Şükrü Erdinç, 11'inci sıra adayı Ali Yüzükçü ile 14'üncü sıra adayı Ebubekir Akdeniz, gençlik kolları üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grupla, Dağlıoğlu ve Gülbahçesi mahallelerine gitti. Mahallelerdeki parti seçim bürolarını da ziyaret ettikten sonra bir kahveye giren AK Partili grup, burada kimliği belirsiz 20 kişilik grubun saldırısına uğradı. Sopalarla milletvekili adaylarının üzerine yürüyen grup, araçlarına binerek bölgeden uzaklaşmak isteyen AKP konvoyunu taşa tuttu. Atılan taşlardan 01 FE 603 plakalı minibüs ile 01 AK 214 ve 01 ATD 07 plakalı özel otomobillerin camları kırıldı. Çıkan arbede sırasında kimliği belirsiz saldırganın fırlattığı sopa boynuna isabet eden 6'ıncı sıra milletvekili adayı Avukat Mehmet Mehmet Şükrü Erdinç ile bir partili hafif şekilde yaralandı.

Saldırının ardından Emniyet Müdürlüğü'ne gelen milletvekili adayları ile AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude, ifade verdi. Saldırıyı 'Kendini bilmez 3-5 çapulcu' olarak nitelendiren Ali Yüzükçü, "Her zamanki gibi mahallelerde esnafları ziyaret ediyorduk. Hatta o bölgedeki bağımsız milletvekili adaylarının parti seçim bürolarını da ziyaret edip başarı dileklerimizi ilettik. Ama sonrasında parti amblemi bile olmayan araçlarımıza kendini bilmez 20-25 kişilik grup saldırdı. Elbette ki bu olay seçimin ve demokrasinin güzelliğine gölgö düşürmeyecektir" dedi.

İfadelerinin ardından Adana Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılan Ak Partililer, Mersin'de miting düzenleyecek olan Başkaban Recep Tayyip Erdoğan'ın karşılamak üzere Şakirpaşa Havalimanı'na gitti. Polis, saldırganların kimliklerinin tespiti için çalışmalara başladı.