BIST 9.452
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.498,25
HABER /  SEÇİM

AK Parti aday adayı Ünsal Ban istifa etti

2015 Genel seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olacak THK Üniversitesi rektörü Ünsal Ban istifa etti. Peki AKP adayı Ünsal Ban kimdir?

Abone ol

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimleri için arka arkaya istifalar geliyor. AK Parti'den aday adayı olmak için Türk Hava Kurumu Üniversitesi rektörü Ünsal Ban da istifa etti. Rektörlük görevini bırakan Ünsal Ban , istifasını bir açıklamayla duyurdu.

Ünsal Ban aday adaylığı için aldığı istifa kararını "5 Mart 2011 tarihinden bugüne kadar kurucu rektörlüğünü yaptığım Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ndeki görevimden, Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili aday adayı olmaya karar vermem nedeniyle istifa etmiş bulunmaktayım" sözleriyle duyurdu.

Ünsal Ban istifa metninde şunları yazdı;

"7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN önderliğinde, Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU rehberliğindeki Adalet ve Kalkınma Partisi’nde, devlet ve bürokrasi tecrübemi, akademisyen kimliğimle, aziz vatandaşlarımız için milletin iradesi yönünde sonuna kadar kullanmayı arzu ediyorum. Bu düşüncelerle, kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen, bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere herkese teşekkür ediyorum."

AK PARTİ ADAY ADAYI OLAN ÜNSAL BAN KİMDİR?
Prof. Dr. Ünsal Ban, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisansını; Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Finansman Bölümünde, doktorasını; Sakarya Üniversitesi Muhasebe ve Finansman Bölümünde tamamlamıştır. Gazi Üniversitesinde Doçentlik, Profesörlük yapmıştır.

Türk Üniversite-Sen, TOSYÖV ve Finans Derneği’nde üye, Akademisyenler Birliği’nde Genel Mali Sekreter ve Yönetim Kurulu Üyesi, 2007 yılından bu yana Profesyonel Yöneticiler Platformu Kurucu Üyesi ve Başkanı olarak görev alan ve çeşitli sempozyumlarda bilimsel üyelikleri bulunan Prof. Dr. Ünsal BAN, çok sayıda bilimsel dergide de hakemliklerde bulunmuştur.

Yayımlanmış 5 adet kitabı bulunan BAN, 2013 Yılında Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu görevine seçilmiştir. Yine 2013 Yılında Dünya Stratejik ve Ekonomik Araştırmalar Vakfı’nı kurmuş olup, Başkanlığını yürütmeye devam etmektedir.

Halen TVNET Kanalı’nda her hafta salı günü ‘Derin Ekonomi’ adlı programı vardır. Yeni Şafak Gazetesi yazarıdır ve haftada 3 gün köşe yazısı yazmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Ünsal BAN; 2011 Yılından bu yana Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde Kurucu Rektör olarak görev yapmaktaydı.