BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

AK Parti aday adayı Hamza Yerlikaya istifa etmedi mi?

2015 Genel Seçimleri için AK Parti aday adayı olan Hamza Yerlikaya'nın Güreş Federasyonu Başkanlığı'ndan istifa etmediği iddia edildi.

Abone ol

2015 Genel Seçimleri'nde AK Parti aday adaylığı içinSpor Bakanlığı Müşavirliği’nden istifa eden eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın, Güreş Federasyonluğu Başkanlığı’ndan istifa etmediği ileri sürüldü. 

AK Parti'den 23. dönem Sivas milletvekilliği yaptan Hamza Yerlikaya, 2012 Londra Olimpiyatları sonrası Güreş Federasyonu Başkanlığına seçilmişti. Olimpiyat Şampiyonu ya da 2 kez Dünya Şampiyonu olan sporculara verilen hak doğrultusunda Gençlik Spor Bakanlığı'nda spor müşaviri kadrosunu alınmıştı.

Yeniden milletvekili aday adayı olacağını açıklayan eski milli güreşçinin, bunun için spor müşavirliği ve federasyon başkanlığı görevinden istifa etmesi gerekiyordu. Sözcü'nün iddiasına göre Yerlikaya, Spor müşavirliğinden istifa etmesine karşın, Güreş Federasyonu başkanlığından istifa dilekçesi halen Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ulaşmadı. Yerlikaya'nın 10 Şubat akşamına kadar istifa dilekçesinin gönderilmesi gerekiyordu.

60 GÜN İÇİNDE KARAR ALINMASI GEREKİYOR 

Yönetmelik gereği federasyon başkanının, milletvekili adayı olmak için istifası halinde federasyon yönetim kurulunun toplanarak 60 gün içinde seçim kararı alması ve seçim takvimini açıklaması gerekiyor. Yerlikaya nın istifa dilekçesi olmadığı için federasyon yönetim kurulu da halen seçim takvimini açıklamadı.

'Asrın Güreşçisi' unvanı alan Yerlikaya'nın, milletvekili adaylığı konusunda garanti alamadığı için federasyon başkanlığından istifa dilekçesi vermediği ve milletvekili adayı yapılmaması halinde "Zaten istifa etmemiştim" diyerek, federasyon başkanlığını sürdürmeyi planladığı ileri sürüldü