BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,06
ALTIN 2.468,30
HABER /  GÜNCEL

Aile boyu suç örgütü!

İstanbul'da uyuşturucu operasyonu yapan jandarma ekipleri, üyeleri aynı aileden olan bir suç şebekesini ortaya çıkarttı.

Abone ol

Jandarmanın 3 ay boyunca teknik ve fiziki olarak takibe aldığı şebekenin bir anne ve kızı tarafından yönetildiği anlaşıldı. Üyeleri arasında şebeke liderinin üç oğlu, damatları ve kızlarının da bulunduğu organizasyonun çalışma sistemi jandarmayı bile hayrete düşürdü.

Jandarma ekipleri, suç örgütünün uyuşturucuyu toptancılara ve sokak satıcılarına taksiciler vasıtasıyla ulaştırıldığı tespit edildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ümraniye'de uyuşturucu satıcılığı yaptıkları iddia edilen bir aileyi yakın takibe alındı. Adli makamlardan alınan izinlerin ardından aileyi fiziki ve teknik takibe alan ekipler, 10 kişilik ailenin uyuşturucu ticareti yaptıkları tespit edildi. Üç ay süren izlemenin ardından gerekli bilgilere ulaşan jandarma ekipleri, ailenin ve şebekenin liderliğini anne Necla A.'nın yardımcılığını ise kızı Gül K.'nın yaptığını tespit etti. Araştırmanın devamında anne Necla A.'nın üç oğlu, damadı ve bir gelininin de şebeke içinde bulunduğunun tespit edilmesinin ardından operasyon kararı alındı. Sekiz ayrı adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştiren ekipler, kokain ticareti yaptıkları tespit edilen zanlıları bulundukları evlerde uyuşturucu maddeler ile birlikte yakaladı.

Jandarmanın nefes kesen operasyonu uyuşturucu taciri ailenin çalışma yöntemini de ortaya çıkardı. Edinilen bilgilere göre aile bireylerinin, uyuşturucuları önceden anlaştıkları taksiciler aracılığıyla pazarladıkları belirlendi. Jandarma ekipleri olaya karışan Necla A'nın; kızı, damadı, oğulları ve gelinlerini uyuşturucu pazarlamada kullandığını tespit etti.

Operasyonda gözaltına alınan Necla A.'nın yanısıra kızı Gül K, oğulları Şeref K, Hakan K. ve Şehabettin K, damadı Barış D, gelinleri Dilek A. ve Handan Y., ile taksi şoförleri Hüseyin Ş, Kurtuluş A, Alişan V. ve Atilla Ç. de yakalanarak sorguya alındı. Zanlıların bulundukları evlerde yapılan aramalarda 2 tabanca, 76 gram kokain, 8 gram esrar, 2 hassas terazi, uyuşturucu madde satışında kullanılan 95 adet küçük poşet, 1 paket esrar sarmakta kullanılan sigara kağıdı, 16 cep telefonu, 14 sim kart, 2 bin 70 YTL, 105 Euro, 4 Dolar ve 4 adet kokain içme aparatı ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan Necla A., kızı Gül K., oğulları Şeref K, Hakan K. ve Şehabettin K, damadı Barış D., gelini Dilek A., taksi şoförleri Kurtuluş A, Alişan V. ve Atilla Ç. tutuklanırken, gelin Handan Y ile şoför Hüseyin Ş. serbest bırakıldı.