BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

AİHM 'Selahattin Demirtaş'ı tahliye edin' demişti mahkeme kararını verdi

AVRUPA İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) 'tahliye edilsin" kararı verdiği HDP'li Selahattin Demirtaş'ın avukatlarının yaptığı tahliye başvurusu ile ilgili karar çıktı... İşte o son dakika kararı...

Abone ol

AİHM, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle tahliye edilmesine karar vermişti. Bunun üzerine Demirtaş'ı avukatları Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye başvurusunda bulunmuştu. Mahkeme kararını verdi ve tahliye talebini reddetti. AİHM, iki yılı aşkın süredir cezaevinde bulunan Demirtaş'ın haklarının ihlal edildiğine hükmetmiş ve Türkiye'yi tazminat ödemeye mahkum etmişti.

AİHM KARARININ TÜRKÇESİNİ GÖNDERMİŞTİ... AİHM'in kararını Türkçeye tercüme ederek dün mahkemeye gönderen Demirtaş'ın avukatı, tutukluluğa da itirazda bulunmuştu. Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Demirtaş'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?.. Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan, AİHM kararına "AİHM kararları bizi bağlamaz. Bugüne kadar örgütle ilgili çoğu kararlar hepsi aleyhe. Karşılığında yapabilecek çok şeyler var. Karşı hamlemizi yaparız. Terör devam ediyor" diye tepki göstermişti. Erdoğan başka bir açıklamasında da "Siz sırça köşkünüzde dilediğini kararı alın biz milletimizin bekası için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz" demişti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden bomba Demirtaş kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan flaş AİHM çıkışı: Karar bizi bağlamaz...