BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

AİDSli işadamı virüs yaydı

Antalya'nın Kemer İlçesi, AIDS skandalı ile çalkalanıyor. Bir işadamı HIV virüsünü eşine ve ilişki kurduğu kadınlara bulaştırdı.

Abone ol Kemer'de çok sayıda kişi Eliza testi yaptırmak için hastanelere başvurdu.

Evli ve 2 çocuk babası 30 yaşındaki işadamı S.K.’yı, birlikte olduğu bir kadın geçen yıl ağustos ayında telefonla arayarak, kendisinde HIV virüsü bulunduğunu söyledi.

S.K.’nın kanında da HIV virüsüne rastlandı. AIDS taşıdığından haberdar olmasına rağmen kadınlarla ilişkiye girdiği ileri sürülen S.K. sağlığının kötüye gitmesi üzerine geçen hafta Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. S.K.’nın biri 1.5, diğeri 4 yaşındaki çocuklarında HIV’e rastlanmadı ancak eşinde virüs tespit edildi. Hastanede tedavisi devam eden S.K.’nın sağlık durumunun ise kötü olduğu belirtildi.

Duyulunca panik başladı

İl Sağlık Müdürlüğü inceleme başlatırken, S.K. ile ilişkiye girenlerin HIV testi yaptırmasını istedi. S.K.’nın HIV virüsü taşıdığı, özel hastaneden üniversitesi hastanesine sevk edilmesi ve eşine de virüs bulaştırdığının duyulması üzerine Kemer İlçesi’nde panik başladı. S.K.’nın ilişkiye girdiği aralarında evli kadınların da olduğu ileri sürülen bazı kadınlar ile hayat kadınlarıyla ilişkiye girenler, Eliza testi yaptırmak için Kemer’de ve Antalya’daki hastanelere başvuruda bulunmaya başladı. HIV virüsü taşıyan S.K.’nın ilişkiye girdiği ve evli olduğu öğrenilen bir kadın ile onun eşinde virüs bulundu.