BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.291,36
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Zeki Üçok: O gece bu 172 general neredeydi?

Hava Kuvvetleri Komutanlığı eski Başsavcısı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, "O gece bu 172 general neredeydi?" diye sordu ve yetkilileri göreve çağırdı.

Abone ol

Hava Kuvvetleri Komutanlığı eski Başsavcısı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, kripto FETÖ’cüleri çözmek için öncelikle darbe gecesinin tüm yönleriyle araştırılması çağrısında bulundu.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası TSK içindeki FETÖ unsurları büyük ölçüde temizlendi. Ancak kripto FETÖ'cüler TSK içinde mevcut. Peki FETÖ ile mücadele yeterince yetersiz mi kalınıyor?

Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin'e konuşan Zeki Üçok, ‘Paşalar el ele tutuşsa darbeyi önlerdi’ diyerek kafasındaki şüpheleri dile getiriyor.

ENGEL OLDUN MU OLMADIN MI?
Suç işlendiğinde engel olunacağına dair askeri ceza kanununun olduğunu hatırlatan Üçok, "Yani sen engel oldun mu olmadın mı soru basit. Eğer bir adam darbeye engel olmuyorsa o zaman diyeceksinki bir dakika sende bir soru işareti var" diyor.

Kriptoları bulmak için darbe gecesine odaklanmak gerektiğini savunan Üçok şunları söylüyor:

172 GENERAL NEREDEYDİ?
“Darbe öncesi itibariyle bizim 358 generalimiz var bunların 171’i darbeye katıldı geriye kaldı 187. Önce bu 187 general darbe gecesi nerdeydi onları bir tespit edelim, aşağılara inmeden. Neredeler, ne yapıyorlar o gece ne yapmışlar bilelim. Sadece Ankara’da 172 tane atamalı general var. O gece bu 172 general nerdeydi? Bunlar Genelkurmay ile Deniz Kuvvetleri arasında elele tutuşsalar darbeyi önlerlerdi. Bir sürü insan sokaklara çıkıp tankların önüne yatarken bu ülkeyi koruma görevi olan askerler niye yok. Bunu tespit etmeden bunlardan nasıl emin olacağız.”

NE YAPILMALI?
"Eski bir başsavcı olarak sizce ne yapılmalı?" sorusuna Üçok, "
“Yöntemi basit. O geceki HTS’leri, baz istasyonlarını bulursun. Bütün komutanların kendilerine tahsisli resmi telefonları var. Bakarsın neredeymiş bu adam. O gece ne yapmış sorarsın soruşturursun. Bunu illada savcının yapması şart değil MİT’de inceleyebilir, inşallah inceliyordur da. Yoksa TSK içindeki yapıyı nasıl bulacağız ki.” diye yanıt veriyor.