BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ahmet Yesevi Camii jeotermalle ısınacak

Kırşehir Belediyesi, Hoca Ahmet Yesevi Camiinde jeotermal enerji ile ısıtılması için çalışmalar yapıldığı bildirildi.

Abone ol

Kırşehir Belediyesi, Hoca Ahmet Yesevi Camii etrafında başlattıkları yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarını tamamlarken, camininde jeotermal enerji ile ısıtılması için çalışmalar yapıldığı bildirildi.

Kırşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin modern bir görünüme kavuşması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çalışmalar kapsamında Hoca Ahmet Yesevi Camii etrafının sert zemin ve kaldırım çalışmalarını bitiren ekipler, bu bölgede 4 bin 800 metrekare kilitli parke, yol ve kaldırım çalışmalarını hızlı bir şekilde sonlandırarak modern ve temiz bir görünüme kavuşmasını sağladı.

Bölgede bulunan esnaflar ve vatandaşların memnun olduğu çalışmalar sonrasında yetkililer, Hoca Ahmet Yesevi Camii'nin de jeotermal enerji ile ısıtılması için çalışmalar yapılmakta olduğunu söyledi.

Bu çalışmalar kapsamında Hoca Ahmet Yesevi Camii'nin jeotermal su tesisatını da belediye olarak tamamlayacaklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Halil Tan, Fen İşleri Müdürlüğü'nün 2010 yılı iş programı dahilinde plana uygun olarak çalışmalarını devam ettireceğini hatırlattı.

Hedeflerinin Kırşehir'i modern ve yaşanabilir bir şehir görünümüne kavuşturmak olduğunu da vurgulayan Tan, alt yapı çalışmalarının yanı sıra diğer hizmetleri de aksatmadan yerine getirmeye devam ettiklerini ifade etti.