BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Ahmet Türk Leyla Zana'ya kızdı

Leyla Zana'nın 'çözerse Erdoğan çözer' çıkışının yankıları sürüyor. Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Zana'ya tepki gösterdi.

Abone ol

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın, ''BDP'nin çözümün önünde engelmiş'' gibi bir görüntü sergilediğini savundu.

ZANA GRUBUMUZ ENGELMİŞ GİBİ GÖRÜNTÜ SERGİLEDİ

Türk, Parlamento'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın ''Çözerse Başbakan çözer'' dediğinin anımsatılması üzerine Türk, ''Zana, 'grubumuz çözümün önünde engelmiş' gibi bir görüntü sergiledi. Tamamen öyle değil. Bence çözümsüzlüğün nedeni Sayın Başbakan'ın üslubudur, projeye sahip olmamasıdır'' dedi.

PKK'YI DIŞLAYARAK ÇÖZEMEZSİNİZ

Bir gazetecinin, ''Barzani ile yakın temastan söz ediliyor. Başbakan, 'Barzani ile ilişkiler devam ettikçe, BDP ve terör örgütü bundan rahatsız oluyor' diyor''  sözleri üzerine Ahmet Türk, şunları kaydetti:

''Barışa katkı sunmak isteyecek herkese biz sadece teşekkür ederiz. Ama 30 yıldır bu topraklarda yaşayan yaşayan bir halk var, talebi var, siyaseti, öncüleri var, demokratik siyasetin içinde olan bir parti var. Bu Meclis'te de bulunan ve bu ülkenin sorunlarıyla yakından ilgili olan bir siyasi parti var. Bugün Kürtler'de de akil insanlardan, kanaat önderlerinden tutun, farklı kesimlerin bu ülkedeki barış konusunda etkinlikleri ortadadır. Türkiye'deki Kürtler'i yok sayarak sadece çözümü dışarıda ararsanız başarılı olamazsınız. Sayın Barzani'nin ve Talabi'nin bu konudaki girişimlerden rahatsız değiliz. Bizi, halkı dışlayarak nasıl çözeceksiniz? PKK'yi dışlayarak çözemezsiniz. Çünkü bu bir gerçektir. Elinde silah olan ve bu çatışmaları sürdüren bir harekettir. Bütün mesele buradaki herkesin ikna edilmesi gerekiyor. PKK'yı da ikna etmeniz gerekiyor. Silahların susmasını hepimiz istiyoruz ama silahları bıraktırma becerisini göstermek önemli. İşte, bu yok. Burada bir pazarlık değil... Artık Kürtler bir halktır. Kürtler Türk halkı ile birlikte yaşamak istiyor.''