BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Ahmet Türk böyle yumruklandı!

Ahmet Türk Samsun'da yumruklu saldırı düzenlendi. Türk Adliye çıkışında saldrıya uğradı.

Abone ol

Bulanık olayları davasının görüldüğü Samsun Adliyesi önünde kapatılan DTP'nin eski lideri Ahmet Türk'e yumruklu saldırı oldu. Ağzından ve burnundan kan gelen Türk hemen hastaneye götürüldü. Türk'ün burnunun kırıldığı tespit edildi.

O ANLARIN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

Muş'u Bulanık ilçesinde geçen aralık ayında, DTP'nin kapatılmasını protesto eden grubun gösterisinde çıkan olaylarda esnaf Turan Bilen'in ateş açması sonucu 2 kişinin ölmesiyle ilgili davanın ilk duruşması Samsun Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmayı, BDP Milletvekileri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman ile kapatılan DTP'nin eski milletvekileri Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk da izledi.

ERDOĞAN TÜRK'Ü ARADI

Amerika'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan saldırının ardından Ahmet Türk'ü arayıp, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Ahmet Türk hastane odasında böyle görüntülendi

TÜRK'ÜN BURNU KIRILDI

Duruşma çıkışı açıklama yapan Ahmet Türk, daha sonra aracına binmek isterken bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Türk'ün burnundan ve ağzından kan geldiği görüldü. Türk, hastaneye götürüldü. Türk'ün burnunun kırıldığı tespit edildi.

POLİSE 'ÖNLEM ALINMADI' SUÇLAMASI

BDP'li Sakık, saldırgana müdahale etmeye çalıştı ve polisleri yeterli önlem almamakla suçladı.

2 GÜN ÖNCE DE BİBER GAZI

Türk, Cumartesi günü Kadıköy'de düzenlenen mitigde polisin sıktığı biber gazından etkilenmişti.

Olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki saldırılardan birinin 27 yaşındaki İsmail Çelik olduğu anlaşıldı.

BİREYSEL OLDUĞUNU NASIL ANLADINIZ?

Olayın ardından bir açıklama yapan Selahattin Demirtaş "İçişleri Bakanlığı olayın bireysel olduğunu söyled. Peki nasıl hemen anladınız? İçişleri Bakanı bana saldırı bir kişi tarafından gerçekleşmiş diyor ama gözaltında iki kişi var şu anda. Ahmet Türk'e saldırıyla ne amaçlandı bu açığa çıkarılmalı. Önce güvenlik zaafiyetine neden olan kişilerin açığa alınmasıyla başlanmalı. Trabzon-Samsun hattının sonucunu en son Hrant Dink olayında gördük." diye sordu.

BU SAMSUN'A MAL EDİLEMEZ

Saldırının ardından açıklama yapan Samsun Valisi  "bu saldırıyı tasvip etmek mümkün değil. Ahmet Türk ve milletvekillerimiz dün akşam Samsun'a geldi ve geceyi çok rahat geçirdiler. Bunun Samsun'a mal edilmesi doğru olmaz. Ahmet Türk'ü aradım, Sakık'la görüştük. Şahsı gözaltına aldık, kendisiyle birlikte bir kişi daha var. Tüm yanı ve yönüyle bunun açığa çıkarılacağından herkesin emin olmasını istiyorum. İki mülkiye başmüfettişi görevlendirildi."