BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,66
ALTIN 2.400,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kemer'e yeni hükümet konağı

AKPM Başkanı Antalya Milletvekili Çavuşoğlu bölgesindeki sorunları yakından takip ediyor. Çavuşoğlu yeni hükümet konağı için çalışacak.

Abone ol

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Kemer ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Kaymakam Bayram Ali Köse'yi ziyaret eden Çavuşoğlu, hükümet konağının Kemer'e yakışmadığını ve bunun için gerekli girişimlerde bulunduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "Ancak ilçede çok yatırım var. 2011 bütçesi için girişimlerde bulunup yardım talebinde bulunacağım." dedi.

Kaymakam Köse de ilçenin tek gelir kaynağının turizm olduğunu, bunun için kaliteyi yükseltmeleri gerektiğini vurguladı. Köse, yeni otel yapma yerine fiyatları yukarı çekip marka olmak istediklerini ifade etti.

YABANCILARIN KEMER SEVGİSİ
Çavuşoğlu, yurt dışı ziyaretlerinde turistlere sordukları "Türkiye'ye nereye gittiniz?" sorusuna "Kemer" cevabını aldıklarını hatırlatarak şunları söyledi:

"Kemer, çok tanınan, doğası ve deniziyle turistleri memnun eden ilçelerimizden biri. Fiyatın birinci derecede önemli olmadığını söylüyorlar, güvenlik, temizlik, kalite ve fiyat için tercih ediyorlarmış. Mart ayı içinde geçen yıla göre Antalya'ya gelen Alman turist sayısında yüzde 47'lik artış oldu. Bu yıl geçen yıla göre ülke genelinde yüzde 10'luk bir artış bekleniyor. Turist sayısının artmasında THY'nin Antalya'dan birçok ülkenin başkentine uçuş düzenlemesi de etkili oldu."