BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,84
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan'ın liderlere bulduğu eşbaşkanlar

Demokratikleşme paketinden çıkan eşbaşkanlık formülü için Ahmet Hakan kolları sıvadı. İşte Hakan'ın parti liderlerine bulduğu eşbaşkanlar

Abone ol

Ahmet Hakan bugünkü yazısında önce siyasi partilere eşbaşkanlık önerilerini yazdı ardından 2 önerisi daha oldu. Birisi Ankara Belediye Başkanlığı için eşbaşkanlıktı. Melih Gökçek'le sürekli atışan Ahmet Hakan'a nasıl bir cevap gelecek merak ediliyor.

Ahmet Hakan'ın 2. önerisi ise Galatasaray'dı. Fatih Terim'i gönderen Ünal Aysal için eşbaşkanlık önerdi. İşte yazının o kısmı:

‘Eşbaşkan’ önerileri

-AK PARTİ: “Tayyip Erdoğan’ın yerini tek bir isim dolduramaz” mantığından hareketle AK Parti’de “eşbaşkanlık” sistemine geçilebilir. Böylece hem Erdoğan’ın ne denli güçlü bir lider olduğuna gönderme yapılmış olur, hem de Erdoğan sonrası için liderlik hayali kuranların şansı iki kat arttırılmış olur.

*

-MHP: Devlet Bahçeli’nin sükûnet ve ağırbaşlılığı, Ülkü Ocakları’na müntesip atak ve atılgan bir gencin “eşbaşkan” olarak seçilmesiyle dengelenmiş olur. Böylece hem Bahçeli partinin başından gitmemiş, hem de partiye taze kan gelmiş olur.

*

-CHP: Parti içinde “Mustafa Sarıgül partiye gelirse Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu ele geçirir” diye bir tasa var ya... Biraz da bu nedenle Sarıgül’e kapılar tam açılmıyor ya... İşte bu sorun “eşbaşkanlık” sistemine geçişle aşılır: Koltuklardan biri Kılıçdaroğlu’na, diğeri de Sarıgül’e verilir. Böylece tasa biter.

*

-BDP: “Eşbaşkanlık” sistemini zaten hayata geçirmiş olan BDP, bu işi daha da ileriye götürerek bir fark yaratabilir: İkili “eşbaşkanlık” sistemine geçebilir mesela... İki kadın, iki erkekten oluşan dörtlü genel başkanlık olayı... Böylece BDP tarafından kaosa mütevazı bir katkı da sunulmuş olur.

*

-GALATASARAY: Fatih Terim’in yeniden takımın başına geçmesini mümkün kılmanın tek bir yolu var: Galatasaray’da derhal “eşbaşkanlık” sistemine geçiş... Başkanlardan biri Ünal Aysal olur, diğeri de Fatih Terim... Böylece ne Fatih Terim, Ünal Aysal için “Ünal Efendi” demeye gerek duyar, ne de Ünal Aysal, Fatih Terim için “eleman” demeye...

*

-ANKARA: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin acilen “eşbaşkanlık” sistemine geçmesinde büyük yarar var... Melih Gökçek’in bir “eşbaşkanı” olması, acayip faydalı olur. Böylece Gökçek sosyal medyada fırtına estirmeye ve ekranlarda üç buçuk saatlik programlar yapmaya daha fazla zaman bulabilir.