BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,85
ALTIN 2.389,06
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP Genel Merkezi'ne dev afiş asıldı

Demokratikleşme Paketi'nde Andımız'ın okullardan kaldırılması kararına MHP yönetimi, parti binasına afiş asarak tepki gösterdi.

Abone ol

MHP Genel Merkezi'nin dış cephesine, "Andımız"ın yazılı olduğu büyük boy afiş asıldı. 

MHP'nin Balgat'taki genel merkez binasına asılan afişin yanında Türk bayrağı ve parti bayrağı da yer aldı.

Ya bölünmezse?..

Zaman yazarı Mümtaz'er Türköne, pakete yönelik MHP ve BDP'nin eleştirilerine bugünkü cevap verdi. Bölünme tehlikesinin ortadan kalkmasının eşit oranda MHP’yi ve BDP’yi rahatsız ettiğini belirten yazar, “Neden?” sorusuna "Çünkü varoluş gerekçeleri ortadan kalkar" diyerek cevap veriyor. Bölünme korkusu yaşayan çevrelere yazar böyle sesleniyor:

"Dün herkesi Türk yaparak devlet ile milleti kaynaştırmaya çalıştık; bugün kaderlerimizi bir ve bütün yaparak devletin bekasını sağlıyoruz. Zorla güzellik olmuyor. Üzerimize geçirilen elbise her yerinden patladı. Şimdi hem bedenimize uygun, hem de şık bir kıyafetimiz var. Ulus devlet, devlet ile milletin birbiri ile uyumu demek. Bugün, daha uyumlu bir milletimiz yok mu? Öyleyse neden bölünelim? Veya “ya bölünürse” diye, neden telaşa kapılalım?"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki günkü grup toplantısında yaptığı konuşmada paketi ülkeye ihanet olarak görmüş ve Öcalan'ı AK Parti'ye eş başkan olarak almasını önermişti. "Net olarak söylemek lazımdır ki, paket PKK’nın filesini doldurmuş, kanlı sofrasına meze olmuştur" diyen Bahçeli, konuşmasını Andımız'dan bir bölüm okuyarak tamamlamıştı. İşte o sözler:

DUYGULANARAK HATIRLADIĞIMIZ ANDIMIZ

"Son olarak ilkokullarda okutulan ve hepimizin de hafızalarında derin izler bırakan, duygulanarak hatırladığımız, duyunca mırıldanarak eşlik ettiğimiz Andımız’ın kaldırılma hazırlığı büyük bir ahlaksızlıktır.

Başbakan Erdoğan ve zihniyeti, her sabah yavrularımızın, Türk’üm demelerinin, doğruyum diye haykırmalarının, çalışkanım diyerek seslenmelerinin neresinden rahatsızdır?

Sayın Başbakan bölücü terör örgütü bu kadar mı gözünü korkuttu, bu kadar mı aklını başından aldı?

Yarın çocuklarımızın aileleri okulları sardığında, hep bir ağızdan Andımızı okuduğunda Başbakan ve hükümeti ne yapacak, mesela bunlara da gaz sıkacak kadar gözü dönecek midir?

Bu karanlık kampanya dikiş tutmayacak, yavrularımızı ve geleceğimizi PKK’ya havale etme, peşkeş çekme sinsiliği Allah’ın izniyle maya tutmayacaktır.

Ve sizlerin huzurunda Andımızın son satırlarını yüksek sesle okuyarak konuşmamı bitirmek istiyorum:

“Varlığım Türk varlığına armağan olsun, Ne Mutlu Türküm Diyene”


and.jpg

andimiz.jpg