BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Yılmaz Özdil Başbakan'ı yalanladı!

Yılmaz Özdil bugünkü yazısında Başbakan Erdoğan'ın önce reddedip sonra yaptığı icraatlarını yazdı.

Abone ol

Yılmaz Özdil Başbakan'ı kızdıracak. Özdil bugünkü köşesinde Başbakan Erdoğan'ın çeşitli konularda önce olmaz deyip sonra dediğinin aksine yaptıklarını sıraladı. Sonunda da bakın lafı nereye getirdi?

Gazetecilerle sohbet ederken, “seçim barajının düşürülmesi ekonomiyi tehdit eder, arkadaşlar biz ülkemizin ekonomik yapısını tehdit altına sokmak istemiyoruz” dedi mi? Dedi. Akil adamları Dolmabahçe’de toplayıp, kesin bir dille reddederek “seçim barajı düşmeyecek, böyle bir çalışma söz konusu değil” dedi mi? Dedi. Şimdi ne dedi? “Üç farklı alternatifi tartışmaya açıyoruz, yüzde 10 barajla devam edebiliriz, barajı yüzde 5’e çekebiliriz, barajı tamamen kaldırabiliriz” dedi.

*

Daha geçen ay, bizim gazetenin Ankara temsilcisi “demokratikleşme paketinde anadilde eğitimin önü açılıyor mu?” diye sorunca, “hayır, yok, özel okullarda da yok, neyi getirir götürür kimse düşünmüyor, biz ülkemizi bölecek konular üzerinde adım atamayız, güzelim ülkemize yazık edersiniz, anadilde eğitimin önünü açarsanız, resmi dili zedelersiniz” dedi mi? Dedi. Şimdi ne dedi? “Özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitimin önünü açıyoruz, özel kurs imkânı getirmiştik, seçmeli ders olarak öğretilmesinin önünü açmıştık, şimdi de özel okullarda mümkün hale getiriyoruz” dedi.

*

Sıradaki?

*

“Apo’ya af çıkacak mı” diye sorulunca, “asla böyle bir şey söz konusu değil, asla genel af yok, olmayacak” dedi.

*

E yalanladığına göre...
Dedi’kodu demek ki!