BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Davutoğlu'ndan son dakika Yüce Divan açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Meclis'te 4 bakan için yapılan Yüce Divan oylamasına ilişkin son dakika bir açıklama yaptı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'deki Yüce Divan oylamasın sonucuna ilişkin ilk değerlendirmesini son dakika yaptı.

Yüce Divan oylamasında AK Parti'nin 38 fire vermesiyle ilgili olarak Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ret oyu vermeyen vekillerin kim olduklarının 48 içinde belirleneceğini ve Parti içinde bir temizlik zamanı geldiğini söylemişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, Şamil Tayyar aksine, çıkan sonucun saygılarını gösterdiğini söyledi: "AK Parti içindeki farklı kanaatler, yani oylama esnasında ortaya çıkan tutum konusunda, aslında bu bizim yasal sürece saygı gösterdiğimizi ortaya koyan bir tutumdur."

Ahmet Davutoğlu'nun karara ilişkin ilk değerlendirmesi şöyle:

DARBE TEŞEBBÜSÜ TESCİLLENMİŞTİR

"Genel Kurul'da arkadaşlarımız, kendi iradeleriyle bir sonuca ulaştılar. Bu sonucun ortaya çıkardığı net tablo şudur, 17-25 Aralık komplolarının, daha sonraki 19 Ocak'ta MİT tırlarına yapılan ve hatta daha önce 7 Şubat'ta MİT Müsteşarımıza yapılan süreçlerin bütünü, bu kararla birlikte bir darbe teşebbüsü olarak tescil edilmiştir.

AK PARTİ İÇİNDE FARKLI TUTUMLAR OLABİLİR

AK Parti içindeki farklı kanaatler, yani oylama esnasında ortaya çıkan tutum konusunda, aslında bu bizim yasal sürece saygı gösterdiğimizi ortaya koyan bir tutumdur. Hiçbir milletvekilimize herhangi bir şekilde yönlendirme, baskı olmamıştır, olması gereken de budur. Eğer muhalefet blok olarak oy vermişse bu şu anlama gelir, ya bir grup kararı var ki bu yasal değildir ya da bir baskı var ki bu da bu sürecin ruhuna, özüne aykırıdır."

ŞAMİL TAYYAR NE DEMİŞTİ?

TBMM'de yapılan dört eski Bakan için Yüce Divan oturumunda Zafer Çağlayan oylaması ile AK Parti'de ortaya çıkan fire çarpıcı tepkilere konu oldu. AK Parti'nin Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Beyaz TV'de hükümetin verdiği fire için ağır yorumlarda bulunarak "İçimizdeki hainlerdir bunlar" dedi.

Oylamada AK Parti'nin 38 fire verdiğini kaydeden Tayyar bunun yüksek bir rakam olduğunu ve beklentileri aştığını söyledi. Oylamada ret oyu vermeyen AK Partili vekiller için "İçimizdeki ihanet şebekesi Erdoğan'a operasyon yapmıştır" iddiasında bulunan Tayyar "Amaçlarına ulaşamadılar ama bir siyasi operasyona kalkıştılar" dedi. Tayyar, ret oyu vermeyen vekillerin kim olduklarının 48 içinde belirleneceğini ve Parti içinde bir temizlik zamanı geldiğini söyledi.

İşte Tayyar'ın canlı yayındaki değerlendirmeleri:

İÇİMİZDEKİ HAİNLER ERDOĞAN'A OPERASYON YAPTILAR!

Yüce Divan oylamasında 38 fire var AK Parti'de. Bu beklentinin üstünde bir rakam. 3-5 olsa tamam ama bu kabul edilemez bir rakam. İçimizdeki hainlerdir bunlar. Bu bir vicdan muhasebesi değil Recep Tayyip Erdoğan'a operasyondur. İçimizdeki ihanet şebekesi Erdoğan'a operasyon yapmıştır. Amaçlarına ulaşamadılar ama bir siyasi operasyona kalkıştılar.

UMARIM BU AKÇAKLIĞI YAPANLARIN YÜZÜ KIZARMIŞTIR

Bugünkü tablo bu sürecin hükümete bir darbe operasyonu olduğunu çok açık bir şekilde gösterdi. Red oyları 276 olan güven oyunun altında kaldığı için yükselen "hükümet istifa" sloganları bu siyasi operasyonun ispatıdır. Bu alçaklığı yapanların yüzleri kızarmıştır diye umut ediyorum. 17-25 Aralık operasyonlarının bir darbe olduğu muhalefetin bu oylamadan sonra attığı sloganlar ile ispatlanmıştır.

KİM OLDUKLARI 48 SAAT İÇİNDE TEYİT EDİLECEKTİR!

Elbette Parti yönetimi bu tabloyu değerlendirecek ve gerekeni yapacaktır. Önümüzdeki dönemde çok ciddi bir ayıklanma ve temizlenmeye ihtiyaç olduğu görülüyor. Yeni Türkiye'yi anlamayan insanlar olduğu görülüyor. 48 saat için bu kişilerin kimler olduğu teyit edilir. Bunun yolları ve yöntemleri vardır. Eğer AK Parti 2023 vizyonunu yakalayacaksa bu hainlerden arınmalı, yoksa işimiz çok zor diye düşünüyorum.