BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ali İsmail Korkmaz davasında skandal savunma

Gezi eylemlerinde sırasında yediği dayak yüzünden hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz davasında bugün karar açıklanacak.

Abone ol

Eskişehir’de, üniversiteli Ali İsmail Korkmaz’ın Gezi Parkı gösterileri sırasında dövülerek öldürülmesine ilişkin davanın son duruşması, bugün görülüyor.

Dört polis olmak üzere sekiz sanığın yargılandığı davada, tutuklu polis Mevlüt Saldoğan’ın son sözleri ve avukatının savunması alındı. Saat 11.00'da mahkemenin kararını açıklaması bekleniyor.
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın önceki duruşmasında karar çıkması beklenirken, Saldoğan’ın sağlık nedeniyle katılmaması üzerine dava, 21 Ocak’a bırakılmıştı. Bugünkü duruşmada, Saldoğan’ın telekonferans yoluyla tedavi gördüğü hastaneyle bağlantı kurularak, son sözleri alındı. Avukatlar son savunmalarını yaptı.

'BENİM DÖVDÜĞÜM ŞAHSIN ALİ İSMAİL OLDUĞU KANTILANMADI'

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya HDP Eşbaşkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, HDP Milletvekili Erol Dora, ÖDP Eşbaşkanı Alper Taş, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Muharrem Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan babası Sami Elvan, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, TMMOB Mimarlar Odası'ndan Mücella Yapıcıda katıldı. Karar beklenen duruşmada tutuklu Polis Mevlüt Saldoğan son savunmasını telekonferans yöntemiyle verdi. Savcı, Yalçın Akbulut’un da tutuklanması yönündeki talebini yineledi.

Mahkeme başkanı sanıklardan son sözlerini sordu. Sanık İsmail Koyuncu, "Ben suçsuzum. Hakkımda beraat kararı verilmesini aksi halde lehime olan hükümlerin uygulanmasını istiyorum” derken, Ebubekir Harlar, "Ben kimseyi dövmedim. Polis 'yakala' dedi diye yakaladım. Bunun dışında bir şey yapmadım. Tahliyemi talep ediyorum" diye ifade verdi.

Tutuklu Polis Mevlüt Saldoğan ise telekonferans yöntemiyle verdi ifadesinde şunları söyledi:

"Bugüne kadar benim zor kullandığım şahsın yüzde yüz ali İsmail olduğu kanıtlanmamıştır. Sadece Semih Berkay Yapıcı’nın ekşi sözlükte yazdığı ifadeler üzerinden Ali İsmial olduğunun kabul edildiğini söyledi. Sanığın lehine ve aleyhine olan delilleri toplamakla görevli savcılık susmuş, avukatlar bu kişileri yönlendirmiştir. Eskişehir Jandarması’nın çektiği 18-20 fotoğraf dosyada yok. Saldoğan yine Ali İsmial’in doktorda kalp hastalığı nedeniyle kan sulandırıcı ilaç kullandığını söylemediğini ileri sürdü. Saldoğan aynı gece değil 18 saat sonra beyin kanamasından öldü. Saldoğan Gezi darbe girişimimiydi değilmiydi. Devletin personeline malına zarara vermek hangi hakkın kullanımıydı."

Polis Saldoğan ifadesinde "Gerçekten gerçek bir katil aranıyorsa Gürkan Bey demiştiki ben günah keçisi istemiyorum. Bu cinzyatein zanlılarını bu sanık sandalyelerini benim teşkilatımda değil, Gezi Parkı'nda" dedi.

ali-ismail-korkmaz-davasinda-karar-gunu-sanik-polisten-skandal-savunma.jpg

ANNE EMEL KORKMAZ : AVUKAT KESİLMİŞ

Bu sözler üzerine salondan, "Siyasi konuşmalar yapıyor. Aday mı olacaksın. Sanık propaganda yapıyor. Gezi eylemlerine destek verenleri zan altında bırakan bir savunma yapıyor" diye tepki sözleri yükseldi. Tutuklu polisin sözlerine anne Emel Korkmaz da "Buraya getirmeye cesaret etmediğiniz için orda konuşuyor. Avukat kesilmiş" diye tepki gösterdi. Tepkiler üzerine tekrar söz alan polis memuru "Ben şerefimle hizmet ettim. Ben sustum bir yıldır. Bırakın da son dakika son sözümü söyleyeyim. Kimseyi kasten yaralama ve öldürme kastıyla hareket etmedim. Amirlerimin verdiği emirleri yerine getirdim. Yalçın Akbulut, savunmalarımı tekrar ediyorum. Benim vurduğuma dair en ufak bir görgü tanıgı yok. Benim amacım talimat gereği şahsı oradan uzaklaştırmaktı" dedi.

İKİ POLİS İÇİN BERAAT İSTENİYOR

Ali İsmail Korkmaz Davası’nda dördü sivil olmak üzere sekiz kişi yargılanıyor. Esas hakkındaki mütalaada, Polis Saldoğan hakkında kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası isteniyor. Sivil sanıklar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar hakkında ise nitelikli yaralama suçundan sekiz yıldan 12 yıla, polis Yalçın Akbulut hakkında da nitelikli kasten yaralama suçundan 12 yıldan 26 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Sanık polis Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin’e ise beraat kararı verilmesi yönünde görüş bildirildi.