BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Ahmet Çakır’dan şok sözler

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Kent Konseyi tarafından organize edilen ’Futbol Bizim Dünyamız’ konulu panele katılan spor yazarı Ahmet Çakı...

Abone ol

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Kent Konseyi tarafından organize edilen ’Futbol Bizim Dünyamız’ konulu panele katılan spor yazarı Ahmet Çakır, Türkiye’de lisanslı futbolcu sayısının 3 milyon olarak açıklandığını, ancak bunun doğru olmadığını söyledi.
Bandırma Ticaret Odası Konferans Salonu’nda yapılan panelde konuşan Ahmet Çakır, "Almanya’da lisanslı sporcu sayısı 24 milyon. Ülkemizde bakanlık tarafından 3 milyon olarak açıklanıyor. Cumhuriyet tarihinden itibaren açıklanan bu sonuçlara göre lisanslı sporcuların çoğu mezarlıklarda yatıyor. Lisans verilmişse o sporcudur, yaşıyordur gibi tüyler ürpertici birtakım saçmalıklarla bu ülkede sporun kalkınacağını, amatör ve profesyonel futbolun ileriye gideceğini savunuyoruz. Milli takımın hali de ortada. Yabancı hoca mı alsak gibi sorgulamalar ortada. Sporun nasıl yönetileceği bilinmiyor. Türkiye’nin FIFA sıralamasında 41. sırada olması korkunç bir şeydir" dedi.
(İHA)