BIST 10.937
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.502,94
HABER /  DÜNYA

22. fasla Gezi bahanesi

AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle’nin sözcüsü Peter Stano, Gezi Parkı olayları nedeniyle Türkiye için 22. faslı açıp a...

Abone ol

AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle’nin sözcüsü Peter Stano, Gezi Parkı olayları nedeniyle Türkiye için 22. faslı açıp açmamayı tartıştıklarını ifade etti.
Avrupa Komisyonu’nun günlük olağan basın toplantısında yabancı bir gazetecinin Türkiye ile açılacak yeni fasılın Gezi olayları sonrası akıbeti ve özellikle Almanya’nın olumsuz pozisyon takındığı yönündeki duyumlara ilişkin sorusu üzerine Genişleme Sözcüsü Peter Stano, "Elbette biz burada tek tek ülkeler adına konuşamayız sonuçta fasılların açılıp kapanmasına karar verecek olan onlar ancak şu kadarını söyleyebilir mi ki bu konu üzerindeki tartışmalar devam ediyor. Gezi Parkı olayları ile ilgili olarak son günlerde sıkça tekrarladığımız gibi Türk yetkililerin eylemsilerle diyalog içerisinde bulunması ve konu üzerinde kapsayıcı olması gerektiğini söylüyoruz. Bu anlamda da son 24 saatlik sürede Türkiye’den meselenin çözümüne yönelik olumlu sinyaller ve gelişmeler geliyor. Başbakan’ın sanatçılar, STKlar ile görüşmesini çok olumlu adımlar olarak görüyor ve parkta yapılması planlanan inşaat ve düzenleme çalışmalarının da mahkemeler karar verene kadar durdurulmuş-ertelenmiş olmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Ayrıca barışçıl protesto yapanlara karşı orantısız güç kullananlar hakkında soruşturmaların başlatılmış olmasını da son derece olumlu gelişmeler olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.
(İHA)