BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.435,46
HABER /  DÜNYA

Esnafın Gezi isyanı

Ankara dolmuş ve taksi esnafı, Taksim Gezi Parkı protestolarının sona erdirilmesi amacıyla, ‘Eylem istemiyoruz, ekmek istiyoruz’ sloganları ...

Abone ol

Ankara dolmuş ve taksi esnafı, Taksim Gezi Parkı protestolarının sona erdirilmesi amacıyla, ‘Eylem istemiyoruz, ekmek istiyoruz’ sloganları atarak Başkent sokaklarında eylem yaptı.
İstanbul’da başlayan ve birçok ilde devam eden Gezi Parkı eylemleri vatandaşı olduğu kadar esnafı da mağdur etti. Yapılan eylemlerin son bulması ve mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) üyeleri, ‘Eyleme son’ konvoyu düzenledi. ‘Eylem istemiyoruz, ekmek istiyoruz’ sloganıyla; dolmuşçu, halk otobüsçü ve taksicilerin gerçekleştirdiği konvoy renkli görüntülere sahne oldu. Türk Bayrakları eşliğinde yapılan eylemde, ulaşım esnafının Dışkapı’dan başlattığı eylem konvoyu, Kızılay ve Çankaya Protokol Yolu istikametinden devam ettirilerek, Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı’nda sonlandırıldı.
ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner’in başkanlık ettiği konvoy, Sıhhiye’de dolmuş ve taksi esnafı tarafından karşılandı. Ankaragücü taraftarının da destek verdiği eylem, Yiğiner’in yaptığı basın açıklaması ile devam etti. Kızılay, Kuğulu Park ve Tunalı Hilmi Caddesi başta olmak üzere Ankara’nın değişik yerlerinde yapılan Gezi Parkı eylemlerinin sona erdirilmesini isteyen Yiğiner, “Hak ararken başkalarının hakları gasp edilmemelidir. Bu eylemler esnafımıza, vatandaşımıza ve devletimize zarar veren protesto gösterilerine dönüşmüştür” dedi.
Eylemler nedeniyle esnafın zor günler yaşadığına işaret eden Mehmet Yiğiner, “Evine ekmek götüremeyen esnafımız dükkan kirasını, çalışanının maaşını, vergi ve sigortalarını ödeyemeyecek durumdadır” ifadesini kullandı. Açıklamanın ardından esnaf, basına kırmızı karanfil dağıttı.
Herhangi bir provokasyona meydan vermemek için Ankara Polisi’nin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen eylem, olaysız şekilde sona erdi.
(İHA)