BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.446,83
HABER /  POLİTİKA

Ağarda koalisyonun ksi yok

Mehmet Ağar iddialı konuştu. 15 günde sokakları temizleyecek, 1 yılda da terörü. Ağar koalisyonu düşünmüyor.

Abone ol

DYP lideri Mehmet Ağar iddialı konuştu: Dereyi görmeden paçayı sıvamak gibi olacak ama bizim işimiz tek başına iktidar olmayı başarmaktır. Koalisyonun "k"si bile bizim kafamızın içinde yok.

DOKUNULMAZLIKLAR SINIRLANDIRILACAK

Ağar, Seçim Bildirgesi'nin ana unsurlarını ATO Başkanı Sinan Aygün'ün evinin bahçesinde açıkladı. Sabah'tan Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Ağar, yapmak istediklerini şöyle sıraladı:

Halkın siyasetin içinde olduğu mekanizmayı var edeceğiz. İdealim, partinin genel başkanı da Türkiye'nin 81 ilinde tek dereceli olarak yapılacak sandık yoluyla seçilmesidir. Parti üyeleri partinin merkez organlarını, delegeleri seçer. Delege sayısı 3 binleri bulur. Geniş bir kadro tarafından da genel başkan seçilir. İkincisi, mal bildirimleri şeffaf olacak. Yasama görevine gölge düşürmeyecek biçimde, dokunulmazlıklar sınırlandırılacak. Kürsü ve fikir dokunulmazlığı korunacak.

1 YILDA TERÖRÜ BİTİRECEK

Dünyanın uluslararası ağırlığı olan örgütleri de Türkiye'yi rahat bırakmayacaktır. Ortadan kaldırmanın yöntemi terörist üreten mekanizmaları iyi tespit edip oralara karşı tedbirler almaktır. İstihdam, eğitim, diyalog, büyük projeler anlamında. Herkesin anlaması gereken bir şey var; silahla gelen de silahla gider.