BIST 10.452
DOLAR 32,41
EURO 35,25
ALTIN 2.434,92
HABER /  DÜNYA

Balıklar riske sokulamazdı

Üç gün üç gece balık ağlarının dubalarında yolculuk ettiler. Balıkçı teknesine çıkmalarına izin verilmedi.

Abone ol

Akdeniz’de tekneleri batan 27 kaçak göçmeni kimse kurtarmaya yanaşmayınca üç gün üç gece balık ağlarının dubalarında yolculuk ettiler.

Gana, Kamerun, Nijerya ve Sudanlı mülteci adaylarını taşıyan tekne Libya'dan yola çıktı. Derme çatma tekne altı gün boyunca Libya açıklarında sürüklendi. İki balıkçı teknesinin Afrikalı göçmenleri kurtarma girişimi sonuç vermedi. Libya ve Malta hükümetleri sorumluluk almaya yanaşmadı.

Sonunda bölgede bulunan bir Malta gemisi onlara yardım elini uzattı. Kaptan yukarı çıkmalarına izin vermediği için göçmenler, geminin çektiği ton balığı ağlarına tutundu. Avrupa'da görülen bu durumun insanlık dışı bir muamele olduğuna işaret eden gazete, "70 saat boyunca yani üç gün üç gece, hiçbir şey yiyip içmeden ağları tutan yarım metrelik dubaların üzerinde yolculuk ettiler. Maltalı kaptan, ağlarda bir milyon dolarlık balık olduğunu, bunu riske atmak istemediği için böyle yaptığını söyledi.

Ayrıca, sorumluluk alıp başını derde sokmak istemiyordu." diye yazdı. Independent, aynı bölgede son beş gün içinde dört ayrı teknenin batması sonucu toplam 120 Afrikalının öldüğünü hatırlattı.