BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,16
ALTIN 2.473,78
HABER /  POLİTİKA

Ağar demokrasiye sahip çıktı

DYP lideri Ağar, "Tepeden inmeci dayatmalara karşı geldik ve suçlamalara hedef olduk" dedi. İşte Ağar'ın sözleri;

Abone ol

DYP lideri Mehmet Ağar partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Demokrasi dışı her türlü dayatmaya karşı olduklarını belirten Ağar, "Tepeden inmeci dayatmalara karşı geldik ve suçlamalara hedef olduk" dedi.

"Bu gerginlikten çıkar umarak siyaset yapmayı Allah bize nasip etmesin" diyen Ağar, şu mesajları verdi;
 
"DYP'nin net ve kararlı bir tavrı vardır; bu tavrın temeli demokrasi, insan hakları ve modern Türkiye'dir. Milletin iradesi en güçlü iradedir. Siyaset mahkemeye taşınmamalı dedik, taşındı. Bugün mahkeme süreci devam ederken bir siyasi parti liderinin sözleri kabul edilemez. Mahkeme serbest özgür iradesi ile karar verecektir."

CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasını eleştiren Ağar, "Keşke gitmeseydi. Mahkeme sürecini baskıdan azade tutmak mecburiyeti vardır" diye konuştu.

Türk halkının milli ve manevi değerleri ile modern yaşamın değerlerine sahip çıktıklarını belirten Ağar, "Milletin gündeminde olmayan meseleleri siyaset diye tartışmak anlamsızdır. Doğru yol demokrasidedir, doğru yol kardeşliktedir" dedi.

CUMHURİYET MİTİNGİ

DYP'nin Türkiye'nin demokratik hakları savunan bir parti olduğunu belirten Ağar, Cumhuriyet Mitingi'ni "
Kırmadan dökmeden ortaya konan reaksiyonları hoşgörü ile karşılamak gerekli. Bütün bu gösterileri yaparken kimseyi rencide etmeden halkımız gösterisini yapacaktır. Biz bu meseleyi gördük kavradık, burdan mesajlar çıkarmaya çalışıyoruz. Milletin değerlerini yakınen takip edip, burada incinme olmasın diye gayret ediyoruz. Türkiye çatışmayı değil, huzuru arzu etmektedir. Kadınlarımız başta olmak üzere siyaset yolu ile sıkıntılara girmeden meseleleri aşan büyüklük göstermesini beklemektedir" dedi. //